RADONČIĆ: Odrediti drugog tužioca u slučaju Pejović - Volim Podgoricu

RADONČIĆ: Odrediti drugog tužioca u slučaju Pejović

Nakon saznanja iz medija da je učesnika ratnog zločina deportovanja bosanskih izbjeglica iz BiH, Slobodana Pejovića, u ponovljenom postupku, koji ste Vi naložili jer prethodni nije bio regularan, saslušala ista tužiteljka, tj. Lidija Vukčević, tražim da odredite drugog tužioca, kako se ovaj postupak ne bi sveo na farsu, navodi se u pismu novinara i publiciste Šemsduina Šekija Radončića upućenom Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Radončić podsjeća Stankovića da je upravo tužiteljka Vukčević napravila proceduralnu grešku jer je, kako navodi, sa zadrškom od gotovo četiri godine, odbacila krivičnu prijavu protiv Slobodana Pejovića za učešće u ratnom zločinu deportacija a da prijavljenoga (Pejovića) nije ni saslušala.

– Nije teško zaključiti da u obnovljenom postupku tužiteljka Vukčević ne može biti objektivna, jer ako sada prihvati krivičnu prijavu protiv Pejovića, i sama će priznati da je u prethodnom postupku zaštitila „Lovca na Bošnjake“ od odgovornosti za učešće u ratnom zločinu. Kada ste donijelu odluku o obnavljanju postupka protiv Slobodana Pejovića, ponadao sam se da sa vašim dolaskom počinju da duvaju novi vjetrovi kada su u pitanju procesuiranja ratnih zločina u CG. Međutim, ukoliko ostavite istog tužiocai u ponovljenom postupkunameće se zaključak da crnogorsko Tužilaštvo „silom na sramotu“ pokušava zaštititi bivšeg inspektora za potrage, Slobodana Pejovića, za učešće u ratnom zločinu u kojem je, bar kako sam ja otkrio,ubijeno 85. Ljudi – navodi se u upućenom VDT-u a koje je dostavljeno Portalu Analitika.

Radončić je javno zamolio Stankovića da zaustavi Pejovićevo šikaniranje žrtava“koji svoje žrtve, pozivajući ih na poligraf pred ulaznim vratima Tužilaštva, pokušava da predstavi kao kriminalce“.

– Što je samo ravno onom ismijavanju žrtvava i svjedoka, koje je počinio Slobodan Milošević u haškoj sudnici, kada je vrlo kredibilnom svjedoku Nikoli Samardžiću, kojem su bile amputirane obje noge cinično rekao:“U laži su kratke noge“. Još jednom Vas javno molim da odredite novog tužioca u pomenutom predmetu, kako bi ovaj sluačaj bar prividno ostao u pravnim okvirima – poručio je Radončić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com