CRNA GORA najbliža pozivu u NATO - Volim Podgoricu

CRNA GORA najbliža pozivu u NATO

Crnogorska vlast preduzima prave korake za dostizanje punopravanog članstva u NATO-u, ocijenio je ministar odbrane Slovenije Janko Veber.

Prema njegovim riječima, ključni zadatak je dostići mjerljiv napredak u ograničenim oblastima, što će dati jake argumente spoljnim ministrima NATO-a za poziv, kad se u decembru bude ocenjivao napredak Crne Gore.

“S obzirom na to da je Crna Gora između država saveznica prepoznata kao država koja je između svih država kandidata, u smislu ispunjavanja kriterijuma, najbliža pozivu u punopravno članstvo, ocenjujem da crnogorske vlasti preduzimaju prave korake za dostizanje punopravnog članstva u NATO-u”, kazao je Veber za Dnevne novine.

Crna Gora je, kaže on, u NATO prepoznata prije svega kao faktor stabilnosti na zapadnom Balkanu, koja je od proglašenja samostalnosti aktivno doprinosila smanjenju napetosti u svojoj nemirnoj okolini. 

“Mi, države saveznice, cijenimo i doprinose Crne Gore u operacijama NATO, prije svega u Avganistanu i očekujemo nastavak vašeg učešća u civilnoj misiji Odlučna podrška”, kazao je Veber.

Veber je naglasio da Slovenija i Crna Gora, kao pomorske države, stalno jačaju i saradnju između vojnih mornarica.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com