Kovačević najavila otvaranje biroa rada u novim opštinama - Volim Podgoricu

Kovačević najavila otvaranje biroa rada u novim opštinama

Ministar rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević najavila je otvaranje biroa rada u novim opštinama Gusinju i Petnjici, kao i u Golubovcima i Tuzima. 

Tokom posjete Zavodu za zapošljavanje i susreta sa direktoricom Vukicom Jelić istaknuta je vizija Zavoda da bude savremena berza rada sa ciljem pružanja kvalitetnih usluga poslodavcima i tražiocima posla, po ugledu na evropske službe zapošljavanja.

Kovačevićeva je podržala sve aktivnosti Zavoda i ocijenila da su dobro postavljeni prioriteti kao i mjere za podsticaj zapošljavanja mladih, lica sa invaliditetom i aktivaciju korisnika socijalnih davanja.

“Na skupu je posebna pažnja posvećena primjeni novog Zakona o strancima, a Kovačević je naglasila da Zavod za zapošljavanje, primjenjujući ovaj propis, treba da sve svoje kapacitete stavi u funkciju podsticanja što većeg zapošljavanja domaćih radnika”, navodi se u saopštenju resornog ministarstva. 

U okviru posjete Zavodu, Kovačević je obišla i Rehabilitacioni centar na Zabjelu koji je površine 2000 metara kvadratni, i jedini te vrste u Crnoj Gori, pruža ogromne mogućnosti u oblasti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom. Centar će, kako je najavljeno, omogućiti realizaciju strateških obaveza u obezbjeđivanju zdravstvenih, socijalnih, obrazovnih, radno-terapeutskih, usluga profesionalne rehabilitacije i drugih usluga licima sa invaliditetom, počev od predškolskog uzrasta i to sve u skladu sa njihovim realnim potrebama, a po međunarodnim standardima.

(CDM)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com