Otvaranje avionske linije Podgorica-Zagreb - Volim Podgoricu

Otvaranje avionske linije Podgorica-Zagreb

Avionska linija Podgorica- Zagreb biće otvorena u maju ili junu. „U posjeti Crnoj Gori uskoro dolazi predsjednik Uprave Kroacija erlajnsa, i sastaće se sa čelnim ljudima Ministarstva saobraćaja i Montenegro erlajnsa. Pričaće se o uspostavljanju saradnje dva nacionalna avioprevoznika“, rečeno je za portal Analitika iz Montenegro erlajnsa.

„Nama je plan da prvi oblik strateškog partnerstva code share imamo tokom maja mjeseca. Prvi konkretan potez biće otvaranje linije do Zagreba, kako smo obećali crnogorskoj javnosti”, kazao je naš izvor.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je prošle godine zatražila je od Montenegro erlajnsa da se Crna Gora bolje poveže aviolinijama sa zemljama regiona i da razmotri uvođenje linija prema Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

 Jedna od bitnih stavki na kojoj treba raditi je bolja aviopovezanost sa državama regiona, jer u ovom trenutku ne postoje direktne aviolinije prema Hrvatskoj, Makedoniji, BiH i Kosovu. Takođe je bitno razmotriti mogućnost nacionalne aviokompanije Montenegro erlajns da se za letove ka Beogradu za dane vikenda i produženog vikenda (četvrtak-nedjelja) ponude povoljnije cijene karata. U tom cilju, Montenegro erlajns treba da pripremi posebne pakete koji bi bili marketinški podržani od strane Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Iz godine u godinu postoji sve veće interesovanje turoperatora i aviokompanija sa različitih tržišta za obavljanje letova uglavnom u špicu ljetnje turističke sezone (sredina jula-početak septembra), smatraju u Vladi.

 

(Analitika.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com