Istraga protiv bivših predsjednika Pljevalja: Gdje je 3,5 miliona? - Volim Podgoricu

Istraga protiv bivših predsjednika Pljevalja: Gdje je 3,5 miliona?

Opština Pljevlja je od 2007. godine potrošila 3,4 miliona eura za rekonstrukciju Doma kulture, ali radovi nijesu završeni ni nakon osam godina.

Zbog sumnji da su zloupotrijebili službeni položaj i neodgovorno se odnosili prema državnom novcu, MANS je podnio krivičnu prijavu protiv bivših predsjednika pljevaljske opštine Filipa Vukovića i Miloja Pupovića.

Kako saznaje Dan, pet radnika pljevaljske lokalne uprave nakon prijave MANS-a biće saslušani u okviru predistražnih radnji Specijalnog tužilaštva. Iz lokalne samouprave nezvanično su saopštili da će 7. i 8. maja pred tužiocem u Bijelom Polju izjave dati pet službenika koji su tokom rekonstrukcije Doma kulture imali veze sa dokumentacijom o sanaciji.

Rekonstrukcija Doma kulture počela je 2007, kada je za radove izdvojeno 400.000 eura. Do sada je u rekonstrukciju uloženo oko 3,4 miliona eura, a procjenjuje se da će biti potrebno još 1,6 miliona da se kompletiraju radovi. Godine 2007. vlast u Pljevljima, koju je tada imao DPS, a gradom upravljao predsjednik Filip Vuković, dala je obećanje da će radovi biti gotovi za godinu.

MANS je u decembru 2014. podnio krivičnu prijavu protiv Vukovića i Pupovića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i nesavjesno vršili dužnost prilikom dodjele većeg broja poslova po osnovu javnih nabavki za rekonstrukciju Doma kulture.

“Oni su favorizovali pojedine izvođače radova i zaključivali osnovne ugovore o izvođenju radova na iznose koji su višestruko premašivali izdvojene vrijednosgi javnih nabavki, a zatim su naknadnim potpisivanjem aneksa na osnovne ugovore znatno uvećavali ugovorene cijene poslova, čime je opštinski budžet oštećen za stotine hiljada eura”, piše u prijavi MANS-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com