Demos: Vlast nastavlja s forsiranjem podjela - Volim Podgoricu

Demos: Vlast nastavlja s forsiranjem podjela

Vlast već u dužem periodu forsira unutrašnj podjele, a sada za istu svrhu koristi spoljnopolitička pitanja i zato u posljednje vrijeme podstiče antiruska i antiamerička raspoloženja, saopšteno je iz DEMOS-a.

Kako su naveli iz te partije, vlast to čini nastojeći da osvoji novi prostor za manipulacije kojima bi se skrenula pažnja sa unutrašnjih problema, prije svega ekonomskih kao i kriminala i korupcije.

“DEMOS, kao odgovorna stranka, svoj pravac djelovanja je usmjerila ka ozdravljenju crnogorskog društva i vraćanju dostojanstva građanima i državi. Sigurnost svakog građanina u svim aspektima – lična, ekonomska, socijalna, društvena – prioritet je političkog djelovanja”, saopšteno je nakon sastanka sa aktivistima u Podgorici, na kojem su govorili lider DEMOS-a Miodrag Lekić i poslanici Goran Danilović i Zoran Miljanić.

Tokom susreta sa simpatizerima u glavnom gradu, naglašeno je da su Crnoj Gori neophodne hitne reforme političkog, ekonomskog, pravnog moralnog karaktera kao odgovor na duboku krizu u kojoj se zemlja nalazi.

“Umjesto manipulativnih podjela na kojima i dalje insistira aktuelna vlast potrebana je prije svega odgovoran odnos prema najdramatičnijim pitanjima za građane – zaposlenje, ekonomska stabilnost, pravna država, društvena odgovornost…”, kazali su iz DEMOS-a.

Na sastanku je ocijenjeno da su poštovanje i potpuna implementacija novih izbornih zakona u Crnoj Gori jedan je od prioritetnih preduslova za početak demokratizacije društva.

“Korupcionaško-kriminogene afere, koje su do sada pratile i izborne procese, moraju biti procesuirane pred nezavisnim državnim institucijama i napokon dobiti svoj epilog, što zahtjevaju crnogorska demokratska javnost i Evropska unija”, poručili su iz DEMOS-a.

U saopštenju se navodi da u ovoj fazi terenskih aktivnosti funkcioneri DEMOS-a predstavljaju građanima smjernice političkog djelovanja i upoznaju svoje pristalice sa planiranim narednim aktivnostima.

“Zaključeno je da DEMOS, kao budući nosilac nove vlasti u Crnoj Gori, nastavi kompetenetno i javno odgovorno dijelovanje, da realizacijom svojih programskih načela pruži rješenja u borbi sa gorućim problemima koji pogađaju građane naše zemlje”, pipše u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com