Putin odlikovao Pljevljake - Volim Podgoricu

Putin odlikovao Pljevljake

Povodom obilježavanja 70. godina pobjede nad fašizmom, predsjednik Rusije Vladimir Putin, odlikovao je dosljedne antifašiste ordenom Otadzbinskog rata. Ordenje je dodjeljeno 6. maja u ambasadi Rusije u Podgorici. Iz Pjevalja ovaj orden su dobili Milosava Strunjaš i pokojni Boško Zarubica, pišu Dnevne novine.

U Ordenje je proslijeđeno Organizaciji boraca NOR-a Pljevlja. Milosavi Strunjaš koja je iz zdravstvenih razloga bila odsutna na dodjeli u Podgorici, orden je uručio predsjednik boračke organizacije Vidoje Despotović u Pljevljima.

Nedavna smrt je spriječila Boška Zarubicu da primi orden, pa su članovi Organizacije boraca orden uručili Boškovoj porodici.

Milosava Strunjaš je u zahvalnoj riječi podsjetila članove Organizacije boraca NOR-a Pljevlja, na časnu borbu partizana za oslobođenje Jugoslavije.

“Posebno mi je drago ovo znamenje zbog toga što dolazi u godini kada obilježavamo upravo 70 godina borbe nad fašizmom, tim najvećim zlom koje je svijet spoznao. Jugoslovenski partizani i jugoslovenski narod dali su veliki doprinos u borbi protiv fašizma”, kazala nam je Milosava.

Ona je zahvalila predsjedniku Rusije i bratskom ruskom narodu.

Organizacija boraca NORa Pljevlja, 70-godišnjicu pobjede nad fašizmom, obilježila je polaganjem  vijenaca na Stražici (9. maja) i na spomeniku u Kosanici (25. maja), izdavanjem i promocijom knjige Vidoja Despotovića “Prošlost da se ne zaboravi” i posjetom Sutjesci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com