Džomić: Sveštenim licima nije mjesto na partijskim protestima - Volim Podgoricu

Džomić: Sveštenim licima nije mjesto na partijskim protestima

Ukoliko su tačne ocjene da Vlada Nacrtom zakona o slobodi vjeroispovijesti pokušava da natjera mitropolita Amfilohija da ne iznosi stavove o NATO savezu, takva namjera imaće suprotan efekat, smatra protojerej Velibor Džomić. On je kazao i da Mitropolija crnogorsko- primorska nije uključena u organizaciju protesta opozicije koji su zakazani za nedjelju.
“Svako ko poznaje mitropolita Amfilohija, a ljudi iz države ga dobro poznaju, zna da se njemu ne može skretati pažnja na taj način. Na osnovu onoga koliko ga ja znam, i kao čovjeka i kao mitropolita, a mislim da ga znam dosta dobro, to može da izazove samo kontraefekat, jer je to apelovanje na nečiju slobodu da iznese svoje mišljenje”, ocijenio je on za televiziju Atlas.

Na pitanje da li je Mitropolija crnogorsko- primorska uključena u organizaciju protesta opozicije koji su zakazani za nedjelju, Džomić je odgovorio da on lično nije, a ni Mitropolija.

“Niko od nas nije tražio tu vrstu podrške. Mi znamo ko su organizatori, znamo i da sveštenim licima nije mjesto na partijskim protestima. Imamo pravo na proteste povodom nekih društvenih tema, na pristojan i civilizovan način. Ovi protesti su jedan vid političke borbe opozicije i vlasti i mi u tome ne učestvujemo, a mi nijesmo dobili poziv za učešće na protestima”, dodao je Džomić, zahvalivši se liderima opozicije jer nijesu zloupotrijebili crkvu u političke svrhe.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com