Bošković smijenio članove upravnih odbora u tri vrtića - Volim Podgoricu

Bošković smijenio članove upravnih odbora u tri vrtića

Ministar prosvjete Predrag Bošković smijenio je članove upravnih odbora u javnim predškolskim ustanovama u Podgorici i Nikšiću, koji su nezakonito primali naknade za članstvo u tim tijelima.

Upravni odbori, koji imaju pet članova, upravljaju vrtićima, a čine ih tri predstavnika Ministarstva prosvjete, odnosno opštine za ustanove čiji je osnivač opština, kao i po jedan predstavnik zaposlenih i roditelja, piše Pobjeda.

Državna revizorska institucija objavila je nedavno izvještaj o reviziji Ministarstva prosvjete za program predškolskog vaspitanja i obrazovanja, u kojem se navodi da su članovi upravnih odbora u podgoričkim vrtićima „Ljubica Popović” i „Đina Vrbica” i nikšićkom „Dragan Kovačević“ primali naknade suprotno članu 74 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, kojim je propisano da oni rade bez naknade.

Bošković je u utorak novinarima kazao da će svako odgovarati ko bude „zloupotrijebio euro od novca uplaćenog vrtićima”.

On je rekao i da smatra, a na osnovu dokumentacije koja mu je dostupna, da nije bilo zloupotreba i da je novac trošen isključivo za potrebe djece.

Prema nalazu DRI, članovi upravnih odbora u podgoričkim i nikšićkom vrtiću primali su mjesečne naknade od 50 do 300 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com