SPREMITE SE: Stiže preko pola metra snijega, moguće da padne čak i na moru! - Volim Podgoricu

SPREMITE SE: Stiže preko pola metra snijega, moguće da padne čak i na moru!

Prema modelu meteo servisa WeatherBELL na području Balkana bi već do srijede trebao napadati prvi veći snijeg ove zime. Čak i preko pola metra!

To pokazuje i mapa koju možete pogledati u prilogu ovog teksta, a riječ je o najnovijem GFS (eng. Global Forecast System – Globalni sistem prognoze vremena) modelu snježnih padavina za područje Alpa i Balkana do 6.1.2016. godine. (Napomena: Količine snijega su u inčima, dakle množite sa 2,5)

Meteo sajtovi predviđaju da se sljedećih dana u našoj regiji očekuje dolazak pravog zimskog vremena i da bi mnoga područja regije trebao zabijeliti prvi ozbiljniji snijeg. Posebno se to odnosi na gorska područja.

– Međutim snježnih oborina zasigurno treba očekivati i u Bosni, kopnu Hrvatske, sjeveru Crne Gore, Srbiji, Makedoniji itd. – javljaju prognostičari, dodajući kako bi sljedećih sedam dana trebalo biti i kiše koja se smrzava u dodiru s tlom, susnježice i kiše tako da je moguć miks svega toga

Kiše bi uglavnom trebalo biti u obalnim i priobalnim područjima, iako u početku oborina u zaleđu Dalmacije, Istri i priobalnim područjima Crne Gore treba očekivati susnježicu i snijeg.

ŠTA OČEKIVATI OD OSTATKA ZIME?

snijeg640x427

Spomenuti izvor piše i o mogućem razvoju vremenskih prilika u idućim mjesecima, te podsjeća kako je već u sezonskim prognozama objavljeno da bi drugi dio zime trebao “pokazati zube”.

– Upravo u tom smjeru ide i atmosferska cirkulacija. Do kraja trećeg mjeseca očekuje se aktivniji period po oborinama, novi zalet zime vjerovatno je izgledan od sredine prvog do sredine ili kraja drugog mjeseca. Tada je veliki rizik za potencijalno jači zimski prodor od ovoga sada.

Atlantik bi se trebao povremeno aktivirati, međutim u manjoj mjeri u odnosu na ovaj prvi dio zime. Postoji rizik i za za kašnjenje proljeća.

(doznajemo.com/volimpodgoricu.me)

 

2 komentara

  1. Thats deninitely true what you have said. I agree with what you have stated. You made the points looks easy, thats what we all are expecting. Will be subscribing your feeds. do keep updating with such topics.

  2. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My website has a lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any solutions to help reduce content from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com