Ajkule remizirale sa Španijom - Volim Podgoricu

Ajkule remizirale sa Španijom

Vaterpolo reprezentacije Crne Gore i Španije odigrale su neriješeno 8:8 u drugom kolu A grupe Evropskog prvenstva u Beogradu.

Jedva je Crna Gora došla do boda protiv Španaca. Gubili smo sa dva gola razlike na minut i 20 sekundi do kraja, ali nekako smo uspjeli da ostanemo u igri za prvo mjesto u grupi.

Španci imaju za čim da žale i oni su sigurno mnogo nezadovoljniji. Naime, vodili su od samog starta, nijesu ispuštali prednost. Naša selekcija sa druge strane sve vrijeme je jurila rezultat a imala je i nekoliko sjajnih prilika da preokrene.

Nijesmo imali ni sreće, ali ni napad nije funkcionisao, posebno sa igračem više. Dvije velike prilike da povede Crna Gora je propustila u drugoj četvrtini. Kod rezultata 4:4 imali smo dva napada sa igračem više, ali oba puta smo podbacili, da bi Maljarah u finišu druge četvrtine kaznio našu ekipu i pogodio za 5:4.

Odmah na startu treće četvrtine Ivović je poravnao na 5:5. Nakon toga uslijedila je sjajna igra u odbrani. Prvo smo se odbranili sa igračem manje, a zatim i sa dva igrača manje. Ipak, nijesmo te odbrane iskoristili da preokrenemo rezultat, napad nije funkcionisao u tim trenucima.

Maljarah je ponovo bio precizan za 6:5, ali Ivović je konačno pogodio sa igračem više, prethodno četiri puta nijesmo bili efikasni sa igračem više u bazenu.

Ipak, nakon izjednačenja Španci su ponovo poveli i to preko Espanjola. Španci su imali šansu da nas dotuku u četvrtoj četvrtini. Fernandez je pogodio sa igračem više za 8:6, a potom je uslijedio očajan napad naših sa dva igrača više, Draško Brguljan je poklonio loptu rivalu.

Činilo se da je poraz neizbježan, ali naši su uspjeli da isčupaju bod. Prvo je Mlađan na minut i 14 sekundi do kraja postigao gol sa igračem više, da bi četiri sekunde prije kraja Vukčević, takođe sa igračem više, bio precizan za konačnih 8:8.

Po dva gola u našoj ekipi postigli su Aleksandar Ivović i Mlađan Janović, dok su se po jednom upisali Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Aleksandar Radović i Nikola Vukčević.

U posljednjem kolu Crna Gora igra protiv Slovačke, a Španija protiv Holandije. Španci imaju bolju gol razliku od naše ekipe, primili su dva gola manje. Jasno je da će naši morati da budu ubjedljivi u četvrtak, ako žele da dođu do prvog mjesta u grupi i lakšeg protivnika u nokaut fazi.

(Cdm)

3 komentara

  1. Its astounding, seeking within the time and work you place into your weblog and detailed specifics you furnish. Ill bookmark your web site and pay a visit to it weekly for the new posts.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com