STATISTIKA: U sudaru titana pobjeđuje Srbija sa 10:8, Crna Gora se ne predaje! - Volim Podgoricu

STATISTIKA: U sudaru titana pobjeđuje Srbija sa 10:8, Crna Gora se ne predaje!

Matematičkom formulom, na osnovu datih i primljenih pogodaka obje ekipe, došli smo do projekcije rezultata u finalu Evropskog prvenstva u vaterpolu

Beograd i Arena se spremaju za spektakularno finale Evropskog prvenstva u vaterpolu. Srbija na krilima 16.000 navijača u subotu od 17.54 brani zlato protiv Crne Gore. Statistika kaže i da će ga odbraniti, piše Telegraf. 

I crnogorski stručnjaci gojković i Porobić su priznali da je Srbija favorit, ali i da će biti žestoka borba u bazenu.

I srpski ”Delfini” i crnogorske ”Ajkule” su zasluženo došli do finala i biće to duel dvije najbolje reprezentacije prvenstva.

Srbija je bez sumnje bila najdominantnija na putu do finala, a to pokazuje i statistika. Izabranici Dejana Savića su na dosadašnjih šest utakmica postigli 87 golova, a primili 33. Prosječno, Srbija po meču postiže 14,5, a prima 5,5 golova.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

I Crna Gora ima impresivnu statistiku, ali nešto slabiju od Srbije. Postigli su 65 golova, a primili 38, što je prosječno 10,8 datih, a 6,3 primljenih.

Poređenjem statističkih podataka kada su u pitanju postignuti i primljeni golovi obje ekipe, matematičkom formulom se dolazi do prognoze rezultata za finale.

Na osnovu ovih podataka statistika kaže, Srbija pobjeđuje u finalu rezultatom 10:8!

Ostaje nam samo da sačekamo finale i vidimo da li će statistika ovoga puta biti u pravu.

Koji rezlutat vi prognozirate?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com