NOVA: Presuda Oliveru Ivanoviću je sramna - Volim Podgoricu

NOVA: Presuda Oliveru Ivanoviću je sramna

Nova srpska demokratija NOVA najoštrije protestuje protiv, kako su istakli, sramne presude kojom je Oliver Ivanović, jedan od lidera Srba sa Kosova i Metohije, osuđen na devet godina zatvora.

jovan_vucurovic

“Ovakva odluka Euleksovog sudskog vijeća govori o tome da u južnoj srpskoj pokrajini ne prestaje teror nad srpskim narodom, a sve uz podršku NATO država”, saopštio je portparol NOVE Jovan Vučurović.

On je rekao da je presuda Oliveru Ivanoviću, između ostalog, još jedan način da se izvrši pritisak na preostale Srbe u pokrajini i poruka šta mogu i ubuduće da očekuju “u ovoj besudnoj kvazidržavi”.

“Srpski narod se, na svojoj vjekovnoj teritoriji, nalazi u klasičnom obruču, progonjen  od albanskih ekstremista i bivših pripadnika terorističke OVK kojima otvorenu podršku pružaju međunarodne organizacije koje slijepo izvršavaju naredbe vodećih država NATO-a”, rekao je Vučurović.

On je istakao da će NOVA uvijek podsjećati na najsramniji čin u istoriji Crne Gore kada je Vlada Mila Đukanovića počinila izdaju i priznala takozvano Kosovo, čime je otvorila prostor za nove progone nad Srbima kojem je sada izložen jedan od lidera srpskog naroda.

“Ovo posebno navodimo zbog toga što je Oliver Ivanović Srbin iz Kuča, čiji su svi preci sahranjeni u Crnoj Gori, ali iz Crne Gore se, naravno, niko od nadležnih nije sjetio da reaguje na ovo što mu se dešava. To je bilo i očekivano, jer je opštepoznato da su Hašim Tači, Agim Čeku, Ramuš Haradinaj i slični, koji su počinili brojne zločine nad Srbima i Crnogorcima, bliski partneri Mila Đukanovića i mafijaške hobotnice koju kontroliše”, saopštio je Vučurović.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com