Konkurs za finansiranje projekata u sklopu NATO dobrotvornog bazara - Volim Podgoricu

Konkurs za finansiranje projekata u sklopu NATO dobrotvornog bazara

Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO objavio je konkurs za finansiranje projekata u sklopu manifestacije NATO dobrotvorni bazar 2016.

Mogućnost apliciranja za ova sredstva otvorena je i za nevladine organizacije iz Crne Gore.

Rok za prijavu je 1. maj, a prijava se vrši preko zvaničnog sajta NCB, na kom se mogu naći i svi neophodni dokumenti i detalji za prijavu.

U sjedištu NATO-a se sredinom novembra svake godine održava dobrotvorni bazar (NATO Charity Bazaar-NCB) na kom zemlje-članice i zemlje partneri prodaju nacionalne proizvode.

Pošle godine je na dobrotvornom bazaru učestvovalo preko 50 država, a posjetilo ga je više hiljada ljudi. Ostvareni prihodi se koriste u dobrotvorne svrhe i uplaćuju na račun NATO dobrotvornog bazara (NCB-NATO Charity Bazaar).

Od prikupljenih sredstava, 35 odsto se dodjeljuju belgijskim dobrotvornim organizacijama, dok se preostalih 65 odsto dodjeljuje nevladinim organizacijama koje dolaze iz država-članica i partnerskih država.

“NCB razmatra isključivo projekte koje predlažu neprofitne NVO koje su najmanje godinu dana zvanično registrovane u članicama i partnerskim državama, a čiji godišnji prihod ne prelazi 250.000 eura”, saopšteno je iz Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

Kroz ovu dobrotvornu organizaciju, finansiraju se manji projekti koji se mogu realizovati u toku donatorske godine, a koji imaju širi značaj i dugotrajni efekat u lokalnoj zajednici.

Najveći iznos koji može da se dodijeli za finansiranje projekta je 10.000 eura.

Ne razmatraju se projekti kojima se planira finansiranje zarada i tekućih troškova organizacije, kao ni troškovi publikacija, online usluga, transporta i slično.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com