Podgoričanin Nebojša Lončar (15) nastradao u saobraćajnoj nesreći, u policiji kažu da se brzo vozilo - Volim Podgoricu

Podgoričanin Nebojša Lončar (15) nastradao u saobraćajnoj nesreći, u policiji kažu da se brzo vozilo

Pod­go­ri­ča­nin Nebojša Lončar (15) po­gi­nuo je u sa­o­bra­ćaj­noj ne­sre­ći ko­ja se u uto­rak uve­če do­go­di­la na­do­mak Pod­go­ri­ce. On se na­la­zio na mje­stu su­vo­za­ča u vo­zi­lu „re­no me­gan”, PG DV 293, u ko­jem su bi­la još tri nje­go­va dru­ga.

Do ne­sre­će je do­šlo u mje­stu Do­nja Vr­bi­ca, na pu­tu pre­ma Ku­či­ma, a vo­zi­lo u ko­jem su se na­la­zi­li mla­di­ći sle­tje­lo je s pu­ta.

– U sa­o­bra­ćaj­noj ne­sre­ći na­do­mak Pod­go­ri­ce po­gi­nuo je Lončar, dok su lak­še po­vre­de za­do­bi­li Ste­fan Vla­ho­vić (19), D.Lj. (19) i R.R. (17). Vo­zi­lo je sle­tje­lo s pu­ta i pre­vr­nu­lo se, a ne­sreć­ni dje­čak je bio na mje­stu su­vo­za­ča – re­če­no je Danu u po­li­ci­ji.
Pre­ma pr­vim re­zul­ta­ti­ma is­tra­ge, vo­zi­lo u ko­jem su bi­li mla­di­ći se kre­ta­lo ve­li­kom br­zi­nom, vi­dlji­vost je bi­la sma­nje­na jer je pa­da­la ki­ša. U jed­noj kri­vi­ni, iz još neutvrđenih razloga, vo­zač Ste­fan Vla­ho­vić je iz­gu­bio kon­tro­lu nad auto­mo­bi­lom i sle­tje­li su s pu­ta. Ina­če, taj dio pu­ta je pun kri­vi­na, a s ob­zi­rom na to da je pro­šle go­di­ne na­ni­jet nov sloj as­fal­ta to je vje­ro­vat­no i pre­va­ri­lo vo­za­ča, ko­ji, kako sumnjaju iz policije br­zi­nu vo­zi­la ni­je pri­la­go­dio uslo­vi­ma na pu­tu.
– Po­vri­je­đe­ni mla­di­ći su van ži­vot­ne opa­sno­sti i tek na­kon što od njih bu­du uze­te iz­ja­ve zna­će se šta se tač­no do­go­di­lo kri­tič­ne pri­li­ke – is­ti­ču u po­li­ci­ji.
O saobraćajnoj nesreći je obaviješten i zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je naredio izviđaj. On je izdao nalog vještacima saobraćajne struke da sačine nalaz kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće. Iz tužilaštva nijesu željeli da daju detalje u vezi sa nesrećom jer je u toku istraga.
O rezulatima istrage javnost će biti naknadno obaviještena.
(dan.co.me)

5 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com