Intenzivirati ekonomsku saradnju Crne Gore i Azerbejdžana - Volim Podgoricu

Intenzivirati ekonomsku saradnju Crne Gore i Azerbejdžana

Crna Gora i Azerbejdžan imaju veoma sadržajne i intenzivne odnose, a postoji prostor za njihovo unapređenje posebno u sferi ekonomije, saglasni su crnogorski predsjednik Filip Vujanović i predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović doputovao je danas u Azerbejdžan gdje će učestvovati na 4. Globalnom Baku forumu.

On se sastao sa predsjednikom Azerbejdžana Ilahnom Alijevim.

Vujanović je konstatovao veoma sadržajne i intezivne odnose dvije države, uz postojanje kvalitetne ugovorne baze, za dalje unapređenje ukupnih odnosa.

“Istakao je važnost dobre dinamike realizacije projekta azerbejdžanskog SOKAR-a koji će biti dio globalno poznatog turističkog brenda One end Only uz zadovoljstvo da je nedavno potpisan ugovor o daljoj izgradnji ovog turističkog kompleksa sa uglednom italijanskom kompaniom Impresa Pizzarotti”, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović je takođe naglasio poseban značaj dobijanja licence za rad Azmont banke čije skoro otvaranje će dalje ohrabriti ekonomsku saradnju dvije države.

“Iskazao je očekivanje dobre dinamike izgradnje gasnog koridora čiji Jadransko-jonski krak obezbjeđuje snadbijevanje Crne Gore ovim važnim energentom”, ističe se u saopštenju

Alijev se saglasio da su dvije države ostvarile visok kvalitet saradnje i da postoji prostor posebno u sferi ekonomije za njihovo dalje unapređenje.

“Iskazao je očekivanje razvoja saradnje i u obalasti turizma imajući u vidu sve veće interesovanje turista iz Azerbejdžana da posjete Crenu Goru. Posebno je ocijenio vrijednim aktivnosti međuvladine komisije dvije države koja će dalje kreirati i ohrabrivati saradnju”, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com