Čarls i Kamila: Srbijo, hvala na divnoj dobrodošlici! - Volim Podgoricu

Čarls i Kamila: Srbijo, hvala na divnoj dobrodošlici!

Britanski princ Čarls i njegova supruga, koji nastavljaju posjetu Srbiji, zahvalili su na divnoj dobrodošlici koja im je ukazana u toj zemlji.

“Srbijo, hvala na divnoj dobrodošlici”, istaknuto je na zvaničnom Twitter nalogu prinčevske kuće, uz link na kome su detaljno opisani događaji tokom jučerašnjeg, prvog dana posjete.

Princ od Velsa i njegova supruga doputovali su juče prije podne u Beograd i tokom dana imali bogat program, koji je uključio susrete sa najvišim državnim i crkvenim zvaničnicima, odavanje pošte poginulima kod Spomen kosturnice branilaca Beograda i na Vojnom groblju Komonvelta, obilazak Kalemegdana i Hrama Svetog Save, posjetu Domu za decu u Zvečanskoj ulici, obilazak dizajn inkubatora “Nova iskra” i čaj u pet kod porodice Karađorđević u dvorskom kompleksu.

Uveče je u njihovu čast u Domu garde priređena večera, na kojoj je domaćin bio premijer Vučić sa suprugom, a prisustvovale su zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života.

Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola danas nastavljaju posjetu Srbiju odlaskom u Novi Sad, obilaskom manastira Kovilj i drugih znamenitosti, a uveče će prisustvovati prijemu u Narodnoj skupštini u Beogradu gdje se očekuje i jedino javno obraćanje princa od Velsa tokom posjete regionu.

Posjeta princa Čarlsa je, kako je više puta ukazano, posvećena miru i pomirenju, mladima i izgradnji budućnosti Srbije i bilateralnih odnosa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com