DPS I POZITIVNA ZAJEDNO I U BARU - Volim Podgoricu

DPS I POZITIVNA ZAJEDNO I U BARU

Predsjednici barskih odbora DPS-a, SD-a, PCG i BS Branka Nikezić, Mićo Orlandić, Radomir Novaković Cakan i Munib Ličina danas su potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom političkom djelovanju u Opštini Bar od 2016- 2018, čime je i zvanično formirana nova vladajuća koalicija u ovom gradu.

“Koalicija DPS i SDP u Baru, koja je trajala 18 godina, prekinuta je sjednicom Skupštine Crne Gore na kojoj je SDP bio protiv Vlade i danas smo svjedoci da ta koalicija više nepostoji ni u Baru. Nastavićemo da realizujemo ono što smo započeli i planirali, ono što je zacrtano u ugovoru je na dobrobit cijelog Bara. Osjetio se mali zastoj što bivša koalicija nije funkcionisala, predstoji  rad da se to nadoknadi. Imam veliko povjerenje u ljude koji su potpisali ovaj ugovor, da ćemo pokrenuti sve naše snage jer nas je sad u koaliciji više, četiri partije umjesto dvije, a svakako su i veća očekivanja građana. Ciljevi su nam isti, programska opredjeljenja slična. Biće prilike da se ocijeni kako radimo, neko samo radi, pa pri tome pravi i greške, neko samo daje primjedbe, a ne radi ništa. Ima propusta koje moramo zajedno popravljati ”, rekla je Nikezić, prenosi jedro.me.

Orlandić je istakao da je danas dobar dan za opštinu.

“Okončan je period političke nestabilnosti,  definisali smo skupštinsku većinu koja će raditi za dobro svih građana, u naredne dvije godine imaćemo dobre rezultate i u javnoj upravi i u javnim preduzećima. Osnova ugovora je razvojna komponenta i briga o svim našim građanima uz akcenat na barske svetinje, našu multukulturalnost i multikonfesionalnost. U ove dvije godine, s obzirom na ekonomsku situaciju u državi, imaćemo konkrentne rezultate”, rekao je Orlandić.

Pozitivna Crna Gora, poručuje Novaković, nastavlja putem opšteg dobra svih nas, u interesu građana Crne Gore, a pogotovo Bara.

“Ulazak PCG u lokalnu vlast je presudan momenat za grad, jer vidite da je lokalni parlament bio blokiran , da se nisu mogli ostvariti strateški interesi grada zarad nečijih političkih nadmudrivanja. Mi ulazimo u vlast da bismo pokrenuli grad, nećemo praviti razlike među građanima”, rekao je Novaković.

Ličina je istakao da je nakon dužeg vremena, došlo do raspleta u SO Bar.

“Za Bar je važno da prvi put partija manjinskih naroda ulazi u vlast, što je od izuzetne važnosti za manjinske narode. BS ima dvostruki dio odgovornosti, da pokaže odgovornost I prema manjinskim narodima i da pokaže da je za dobrobit svih građana, da njegujemo mutietničnost i multikonfesionalnost, i da grad Bar bude mjesto u kojem se svi dobro osjećaju”, rekao je Ličina.

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić čestitao je potpisnicima sporazuma.

“Očekujem da nova politička realnost omogući da izvršna vlast u Baru bude još bolja i da i dalje radimo u interesu svih građana, da ćemo ubrzati donošenje i izvršavanje odluka od  dobrobiti za Bar i Barane”, rekao je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com