PODGORICA: Završila sam fakultet, ali radim u prodavnici za 250 eura! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Završila sam fakultet, ali radim u prodavnici za 250 eura!

Kako prenosi portal CDM danas su dobili poziv djevojke iz Podgorice koja sa čitaocima želi da podijeli, kako kaže, realnost dijela crnogorske omladine.

“Molim vas da ne objavljujete moje ime i prezime, jer bih mogla da izgubim posao. Dovoljno je da vi znate ko sam”, počela je ona priču za CdM.

“Imam 25 godina. Prije tri godine sam završila Pravni fakultet u Podgorici, i do dana današnjeg ne uspijevam da pronađem posao u struci“, kaže ona.

Pripravnički staž, kako kaže, završila je u pravnoj službi jedne državne institucije.

“Kada se završavo devetomjesečni staž, stariji kolega koji tu godinama radi me je pitao imam li koga ko bi me tu ostavio. Nakon što sam rekla da nemam, samo me je potapkao po ramenima i rekao: “Ćiro, žao mi je”. To “žao” je značilo da u toj ustanovi više nema mjesta za mene“, navodi ona.

Pošto je završila pripravnički staž, priznaje da se nije pretrgla da nađe posao, jer je bila demotivisana. Suočena sa činjenicom da joj, kako kaže, treba “veza”, odustala je od prava i poslije godinu je uspjela da se zaposli u jednoj prodavnici.

“Radim u prodavnici šest dana nedjeljno od devet do 15 sati za platu od 250 eura“, kaže ona.

A, tih, kako kaže, bijednih 250 eura odlete za čas. Može da plati svoj račun za telefon, da kupi stvari za ličnu higijenu. Finansijske logike tu, ističe, nema.

“Ali, bolje mi je i ovo nego da džabalebarim kući i ispijam kafe po gradu. Nijesam taj tip. Treba mi nešto da radim”, navodi ona.

“Nikad u životu nijesam poželjela da odem iz Crne Gore. Ali, sad, u ovoj situaciji, samo o tome mislim. Pošla bih bilo gdje, jer ne mogu više“, naglašava prilično razočarano.

Alternative su, ističe, očajne.

“Postaću starleta, striptizeta, klaberka… Očigledno, samo su to unosni poslovi kod nas”, kaže nam ova mlada obrazovana djevojka.

“Priča kao mojih imate bezbroj”, zaključuje ona.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com