Crnogorci osvojili drugo mjesto na prvoj Blu26 Internacionalnoj regati - Volim Podgoricu

Crnogorci osvojili drugo mjesto na prvoj Blu26 Internacionalnoj regati

Skiper Majkl Klocli sa svojom posadom pobjednik je prve Blu26 Internacionalne regate, koja je tokom prethodnog vikenda održana u akvatorijumu tivatskog zaliva, a na regati je učestvovala i crnogorska posada, koja je sa skiperom Milošem Radonjićem iz Kotora osvojila drugo mjesto, dok je treće pripalo Ferdinandu Huseru iz Švajcarske.

Kako je saopšteno iz Porto Montenegra, sedam regatnih timova iz Švajcarske takmičilo se u fleet racing-u.

Iz Jahting kluba Porto Montenegro, tim povodom, istakli su da se ponose svojom jedriličarskom flotom.

“Blu 26 su profesionalne jedrilice pravljenje za ovaj tip jedrenja, okretne, lagane i brze, idealne za timsko jedrenje. Osim u takmičarske svrhe u regatnom jedrenju, koriste se i za slobodno vrijeme, za krstarenje u društvu porodice i prijatelja. Interesantna je informacija da je te jedrilice dizajnerao upravo Kristijan Šerer iz Švajcarske, koji je sa svojim timom učestvovao i na ovoj regati u Tivtu”, navode iz Porto Montenegra.

Oni su kazali da je lokalni kotorski tim Angelo Rosso na čelu sa Radonjićem ostvario nevjerovatan rezultat u društvu takvih takmičara svjetske klase.

“Oni su se pokazali kao sjajan tim, bili na prvom mjestu tokom cijele regate, ali su u finalu imali nesreću da je vjetar oslabio i promijenio smjer i na njihovu štetu pogurao Švajcarce u pobjedu. Takvom zaslugom, dobili su i zvaničan poziv na učestvuju na šampionatu u Sankt Moricu, gdje je takmičenje na Blu26 jedrilicama sinonim za pravo, sportsko jedrenje, kazao je koordinator Jahting kluba Porto Montenegro, Nikola Krsmanović.

On je dodao da su ovakve regate i uopšte događaji organizovani van sezone pravi način da se klijenti zainteresuju za Crnu Goru kao destinaciju i tokom marta, aprila i maja, ne samo u junu ili julu.

Regata je organizovana na inicijativu švajcarskih jedriličara i partnera Porto Montenegro Jahting kluba PMYC.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com