Dani Podgorice u Beogradu, Beograđani dolaze u junu - Volim Podgoricu

Dani Podgorice u Beogradu, Beograđani dolaze u junu

U okviru saradnje glavnih gradova Regiona, Turistička organizacija Podgorice, proteklog vikenda, organizovala je „Dane Podgorice u Beogradu“. Manifestacija je otpočela koncertom Zorana Kalezića u Sava Centru, a nastavljena je sljedećeg dana izložbom slika poznatog umjetnika Kemala Ramujkića, te svečanom večerom uz bogat kulturno-zabavni program, u hotelu Allure Caramel.

danipgubg

Direktorica Turističke organizacije, Tatjana Popović, na početku večeri pozdravila je sve goste, istakavši tom prilikom da je Podgorica moderan, zeleni grad, koji se nalazi u zahvatu dva nacionalna i jednog regionalnog parka, te leži na pet rijeka i dva jezera, sa očuvanom kulturom i tradicijom, kao i bogatom eno i gastro ponudom, u čijim raznovrsnim sadržajima turisti mogu uživati tokom cijele godine.

danipgubg1

Brojne zvanice iz javnog života, predstavnici diplomatskog kora, privrednici i brojni drugi gosti, uživali su u stihovima crnogorskih pjesama, u interpretaciji glumca Crnogorskog narodnog pozorišta, Slobodana Marunovića, uz zvuke podgoričkih pjesama u izvođenju Dušanke Belade. Bogatu gastro ponudu podgoričkog regiona predstavio je maestro kulinarstva, Milan Bukarica, dok se kompanija „Plantaže“  predstavila sa svojim najboljim vinima. Poznati umjetnik, Kemal Ramujkić, porijeklom iz Podgorice, predstavio se izložbom slika u ciklusu „Crnogorske stare kuće“.

sergej

Svojim platnima želim da podsjetim na ljepotu iz koje smo svi potekli, koja nas je rodila, a koja danas polako nestaje. Moje kuće se još ponegdje mogu naći u Crnoj Gori, nekada baš takve, a nekad mi posluže kao inspiracija. One su čuvari jedne tradicije po kojoj svijet treba da nas prepoznaje i da nas cijeni“ – istakao je Ramujkić.

U njegovim slikama, ali i ostalim čarima Podgorice, priliku da uživaju imali su ambasadori svih zemalja Regiona, te Crne Gore, Branislav Mićunović, kao i Sergej Ćetković, Dejan Radonjić, Igor Kolaković, Luka Pavićević, Jagoš Marković, Vesna Dedić, Maja Noveljić, Olivera Jovićević, i mnogi drugi.

Na sličan način TO Beograda predstavće se u Podgorici u junu, bogatim, višednevnim programom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com