Šef kriminalne grupe nije u Crnoj Gori: Sveto otputovao u Švajcarsku! - Volim Podgoricu

Šef kriminalne grupe nije u Crnoj Gori: Sveto otputovao u Švajcarsku!

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović, osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu u osam afera, koja je oštetila budžet opštine Budva za više miliona, otišao je na liječenje u Švajcarsku, saznaje Pobjeda.

Marović je napustio Crnu Goru nakon što je u srijedu bio u Specijalnom tužilaštvu gdje je precizirao ugovor o sporazumnom priznanju krivice u pet budvanskih afera, koji je 17. maja potpisao sa tužiocem Sašom Cađenovićem.

Ugovorom je predviđeno da Marović provede godinu i deset mjeseci zatvora i da plati 50.000 zbog malverzacija prilikom ugovaranja gradnje donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve ,,Properti investment” i ,,Kopi rajt”.

U prvom ugovoru koji je Marović potpisao sa tužiteljkom Lidijom Vukčević predviđeno je da odleži dvije godine i šest mjeseci za slučajeve TQ Plaza“, ,,Jaz“ i ,,Prijevor“ gdje je dogovorio da plati 50.000 eura. Taj sporazum je 18. maja proslijeđen Višem sudu na razmatranje.

Marović je pred tužiocima priznao da je šef kriminalne grupe, koja je oštetila budžet metropole turizma za više miliona eura.

Kao šefa kriminalne organizacije označili su ga svjedoci saradnici Rajko Kuljača, Igor Trnski i Mirko Latinović. Oni su u Specijalnom tužilaštvu ispričali da je Marović rukovodio svim spornim poslovima i da su po njegovom nalogu oni sklapani.

Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine zbog sumnje da je nezakonito postupao u osam slučajevima.

U nezakonite poslove, prema stavu Tužilaštva, bili su uključeni njegov sin Miloš, brat Dragan i strina Mirjana. Miloš i Dragan Marović priznali su krivicu i ti sporazumi su proslijeđeni Višem sudu na odlučivanje.

Kako je nedavno kazao glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, ime Svetozara Marovića pominje se i u aferi ,,Akva park“.

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je i finansijske istrage protiv 87 fizičkih i pravnih lica u okviru istraga o malverzacijama u budvanskim slučajevima.

2 komentara

  1. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com