Gojković u Rumuniju poveo 15 igrača - Volim Podgoricu

Gojković u Rumuniju poveo 15 igrača

Nakon deset dana priprema u Herceg Novom selektor vaterpolo selekcije Crne Gore, Vladimir Gojković, odabrao je 15 rešprezentativaca sa kojima je danas otputovao za Rumuniju, gdje “ajkule’’ od sjutra do 5. mjuna učestvujun na turniru u Bukureštu, ‘’Memorijal Anatolij Grintesku’’.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Vlado Popadić, Antonio Petrović, Darko Brguljan, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Jovan Sarić, Đuro Radović, Stefan Pješivac, Filip Klikovac, Dragan Drašković, Slaven Kandić, Nikola Murišić i Bojan Banićević.

‘’Dobro se radilo proteklih deset dana, to je bio rad sa potencijalnim reprezentativcima, a veliki dio njih nastupaće ove godine za mladu selekciju na Evropskom prvenstvu. Prihvatili su rad jako dobro. Sparingovali smo sa reprezentacijom Gruzije, zatim sa ekipom Juga koja se priprema za fajnal siks Lige šampiona. Zadovoljni smo, a kao što vidite jedan dio njih ide sa nama za Rumuniju, da im damo neki novi motiv, da nastave da rade, pogotovo ovi koji su imali dobru sezonu da to dignu na još viši nivo’’, kazao je Gojković.

“Ajkule” sjutra od 18.15 sati igraju protiv selekcije SAD, 4. juna od 17 sati sa Gruzijom, a u nedjelju, 5. juna sa doamćom Rumunijom od 11.15 časova.

‘’Na turniru u Bukureštu priliku će dobiti mlađi igrači, pokušaćemo ove iskusnije da ne trošimo puno jer su došli pravo iz svojih klubova. Ali, jako interesantan turnir, pogotovo zbog reprezentacije SAD, koja će doći u jakom sastavu, a poznato je da smo sa njima u grupi na OI’’, poručio je selektor Crne Gore.

Nakon turnira u Bukureštu, crnogorska vaterpolo ekspedicija putuje za Tokio na zajedničke pripreme sa selekcijom Japana od 6. do 16. juna, a reprezentaciji će se priključiti Miloš Šćepanović, Uroš Čučković, Saša Mišić i Nikolas Saveljić.

‘’Biće to sigurno dobre pripreme. Japanci su učesnici olimpijskih igara, igraju brz vaterpolo, drugačijim stilom od nas. Napredovali su u posljednje dvije godine, prvi put su se direktno plasirali na Olimpijske igre. Iskusniji igrači imaće poseban tretman, jer ćemo ih pripremati za završnicu priprema, na mlađima je da iznesu teret, tako da ćemo dosta kombinovati’’, zaključio je Gojković.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com