VEČERAS FEŠTA U NIKŠIĆU: Nastupaju Vanja Radovanović, S.A.R.S. i Toni Cetinski! - Volim Podgoricu

VEČERAS FEŠTA U NIKŠIĆU: Nastupaju Vanja Radovanović, S.A.R.S. i Toni Cetinski!

Nikad glavni gradski trg u Nikšiću nije izgledao živopisnije.  Tu su štandovi sa suvenirima, pultovi sa pićem i hranom i mnoštvo  dobro raspoloženog naroda koji uživa u zabavi povodom 120 godina pivarstva u našem gradu.

Foto : Darko Bulatović

I dok sa glavne bine, na kojoj će večeras nastupiti Vanja Radovanović, grupa S.A.R.S.  i Toni Cetinski, stižu zvuci folklornog ansambla Zahumlja, koji igrom prate članovi tog folklornog društva, na dijelu sa štandovima pažnju posjetilaca privlači grupa simpatičnih Slovenaca koji spremaju domaći prženi krompir sa lukom.

Foto : Darko Bulatović

„Ovdje smo bili prije sedam godina, i eto na opet. Spremamo žabljački krompir vaših baka, po receptu naših baka i sve je gratis. Pozivamo ljude da dođu i uživaju“, pričaju za portal Onogošt simpatični kuvari Oliver i Igor i dodaju da im je drago da su dio manifestacije budući da, kako rekoše, mnogo vole Nikšićko pivo.

„ To je jedno od najboljih piva još u bivšoj Jugoslaviji bilo. U Sloveniji ga ima, ali je ovo ovdje ipak bolje“ kaže Igor kroz osmjeh.

Foto : Darko Bulatović

Među dvadesetak izlagača nalazi se i štand Pljevljaka, Miladina Pivljanina, koji izrađuje etno suvenire.

Tu su časovnici u obliku crnogorske i srpske narodne kape, flaše i brojni drugi suveniri.

„ Sve je ručni rad i naše su kreacije koje crpimo iz nacionalnih i etno motiva. Ja se ponekad našalim pa kažem da mi ovim diramo narodu u emocije, ali se zbilja osjete emocije ljudi kad priđu štandu, s tim da svi znamo da novaca nije puno, ali su im proizvodi primamljivi“, kaže Miladin.

Foto : Darko Bulatović

Tu je i simpatični štand Šundića koji su svoje domaće kolačiće prilagodili jubileju i kako rekoše, nešto se poklanja, a nešto od prodaje ide u humanitarne svrhe.

Sa druge strane trga parkirano je i nekoliko oldtajmera, da čitavoj priči dodaju još malo retro duha.

Foto : Darko Bulatović

Naravno, tu je i veliki pult sa hranom i pićem, a sav prihod, kako su ranije najavili iz pivare biće opredijeljen za obnovu gradskih igrališta. Zato, navalite i uživajte!

(Onogošt)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com