Crna Gora zlatna na Evropskom prvenstvu u Grčkoj! - Volim Podgoricu

Crna Gora zlatna na Evropskom prvenstvu u Grčkoj!

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 20 godina u Halkidi (Grčka) – izabranici Dušana Dubljevića u finalu su nakon produžetka savladali selekciju Islanda 78:76 (27:16, 14:13, 18:16, 12:26, 7:6) i u velikom stilu stigli do trofeja jer su ostvarili sedam pobjeda na isto toliko mečeva na šampionatu.            

”Crveni” su u regularnom toku u kojem su u najvećem dijelu imali dvocifrenu prednost propustili priliku da dođu do pobjede, ali su u dodatnih pet minuta pokazali karakter i uzbudljivoj završnici došli do velike pobjede i zlatne medalje. Pored Crne Gore plasman u A diviziju izborili su Island i Grčka, koja je u meču za treće mjesto savladala Hrvatsku 73:67. Reprezentacija se u ponedjeljak vraća iz Grčke, a dolazak na podgorički aerodrom letom preko Beograda, očekuje se u 21 sat i 15 minuta.

Tri igrača imala su dvocifren učinak u našoj reprezentaciji – Petar Popović je postigao 21 poen, MilošKrivokapić je meč završio sa 17, uz pet asistencija, dok je Aleksa Ilić odigrao fantastičan meč i pored 14 poena, upisao čak 18 skokova.

U meču za treće mjesto, Grčka je savladala Hrvatsku 73:67 (11:15, 15:26, 32:8, 15:18) i izborila plasman u elitnu diviziju evropske košarke. Reprezentacija se u ponedjeljak vraća iz Grčke, a dolazak na podgorički aerodrom letom preko Beograda, očekuje se u 21 sat i 15 minuta.

(reprezentacija.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com