TESLIN VREMEPLOV U BUDVI: Kao da je genije među nama (VIDEO) - Volim Podgoricu

TESLIN VREMEPLOV U BUDVI: Kao da je genije među nama (VIDEO)

Petnaestominutni film posvećen 160. godišnjici od rođenja Nikole Tesle, prikazan je na platnu okačenom na crkvi Sv. Ivana u zidinama starog budvanskog grada. Jedinstveni ambijent i 4D projekcija uveli su publiku u pravi audiovizuelni spektakl koji je na petnaestak minuta spustio Teslin duh među zidine budvanskog kastela i dao prisutnima osjećaj da uživaju u naučnoj prezentaciji najvećeg genija 20. vijeka.

Riječ je o mutlimedijalnom projektu o najvećem naučniku našeg regiona, poznatom u cijelom svijetu. Telekom Srbija i m:tel su napravili jedinstveni multimedijalni događaj koji traje 15 minuta i koji će više puta biti emitovan večeras i naredne dvije večeri u periodu od 22 do ponoći. Nadam se da će svi ljudi koji budu posjetili Budvu ovih dana kao i sami Budvani doći da vide ovaj dogđaj. Film na jedan novi i savremeni način objašnjava ko je bio Nikola Tesla. Zbog 4D projekcije publika ima fascinantan doživljaj da joj se obraća lično Tesla“, prokomentarisao je nakon spektakla u Budvi izvršni direktor kompanije m:tel Vladimir Lučić.

On se zahvalio predsjeniku Opštine Budva dr Srđi Popoviću i Gradu Teatru zato što su omogućili da se multimedijalni spektakl o tesli prikaže u špicu turističke sezone.

Mi smo zbog dobre saradnje sa opštinom Budva i Gradom Teatrom odlučili da upravo ovdje bude premijera „Teslinog vremeplova“ van Srbije“, rekao je Lučić.

Prvi čovjek Budve rekao je da su kompanije m:tel i Telekom Srbije pokazali da svojim društveno odgovornim djelovanjem podržavaju nauku, sa jedne strane njegujući lik i djelo naših naučnika a sa druge ulažući u mlade naraštaje i inovativne projekte.

Ovo je jedan divan primjer saradnje koji lokalna samouprava ima sa m:telom. Mi smo stvarno zahvalni m:telu i gospodinu Lučiću što nam je, evo premijerno u Crnoj Gori, omogući da naši posjetioci naredna tri dana uživau u ovom spektaklu. Na zadovoljstvo svih nas, grad je pun turista a ovo je najbolji dokaz uspješne sradnje lokalne saouprave Budve i kompanije m:tel Crna Gora“, naglasio je Popović.

„Teslin vremeplov“ prikazan je dosada u Beogradu, Novom sadu i Nišu, a nakon crnogorske premijere u Budvi, biće prikazan i u Banjaluci.

(mondome)

1 komentar

  1. Hvala Budvo, hvala Crnoj Gori.U Budvi se nalazi i klub Nikole Tesle,pozdravljam članove u ime Udruženja “Teslin toranj” i Dušana Sinadinovića idejnog tvorca projekta “Izgradimo Teslin toranj u Srbiji”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com