PELIČIĆ: U Zeti glasačima DPS-a asvalitiraju do kuća, a ostalima je kao u Avganistanu! - Volim Podgoricu

PELIČIĆ: U Zeti glasačima DPS-a asvalitiraju do kuća, a ostalima je kao u Avganistanu!

Da se u zet­skim se­li­ma se­lek­tiv­no as­fal­ti­ra­ju uli­ce mje­šta­ni go­di­na­ma uka­zu­ju. Oni tvr­de da je to dis­kri­mi­na­ci­ja zbog po­li­ti­ke. Na­kon Go­ri­ča­na gdje je as­falt za­o­bi­šao opo­zi­ci­o­ne gla­sa­če, istom si­tu­a­ci­jom mo­gu se „po­hva­li­ti” i sta­nov­ni­ci di­je­la Ba­la­ba­na. Ogor­če­ni su na vlast, na­ro­či­to na pred­sjed­ni­ka Grad­ske op­šti­ne Go­lu­bov­ci Du­ša­na Ra­do­nji­ća, ko­ji je ta­ko­đe iz nji­ho­vog se­la.
-Ta­mo gdje su gla­sa­či DPS-a as­fal­ti­ra­ju im do pragova od ku­ća, a stu­bo­ve od stru­je i to be­ton­ske sta­vlja­ju im u dvo­ri­šta. Du­šan Ra­do­njić, pr­vi čo­vjek GO Go­lu­bov­ci mi je kom­ši­ja. Ima ku­ću na sto me­ta­ra odav­de. Se­bi je do ku­će as­fal­ti­rao. Mi ži­vi­mo kao u Av­ga­ni­sta­nu, a dio Ba­la­ba­na gdje je Ra­do­njić je kao Nju­jork. I vo­do­vod mu je pro­šao po­red ku­će. Mi ni to ne­ma­mo. Ne zna on ka­ko je na­ma ov­dje jer na­šom uli­com ni­kad pro­šao ni­je, no se pre­se­lio u grad. Dje­ca iz ovog na­se­lja ne mo­gu iza­ći na uli­cu ma­kar bi­ci­klo da vo­ze – ka­že Mi­lo­van Pe­li­čić, mje­šta­nin di­je­la Ba­la­ba­na.
Ne­as­fal­ti­ra­na uli­ca kroz Ba­la­ba­ne du­ga je 300 me­ta­ra. Pe­li­čić tvr­di da je sa dru­ge stra­ne uli­ce as­falt do­šao do ku­će po­li­caj­ca.
-Za­što ni­je­su na­sta­vi­li da as­fal­ti­ra­ju ne­go su tu sta­li? Na­ša uli­ca ima sve­ga 300 me­ta­ra, ali je ne­pro­hod­na ka­da ki­še pa­da­ju. Na po­čet­ku uli­ce po­sto­ji ve­li­ka ru­pa i ne mo­že se pro­ći. Lje­ti se di­že pra­ši­na – ka­zao je Pe­li­čić.

balabani
Pe­li­čić sma­tra da ih vlast ne gle­da kao gra­đa­ne Ze­te i tvr­di da je sve to za­to što ne gla­sa­ju za DPS.
-Ni­je mi žao što ne­ki gra­đa­ni do­bi­ju as­falt, ali mi sme­ta što to ra­de po po­li­tič­koj pri­pad­no­sti. Ne tre­ba nam se­lek­ci­ja, ne­go se da­nas u sve po­li­ti­ka umi­je­ša­la pa i u as­fal­ti­ra­nje. Ne mo­že­mo zbog po­li­ti­ke da mrd­ne­mo. Ka­da ima­ju in­te­res okre­nu nam se. Ni­kad ne­ću gla­sa­ti za DPS pa da as­falt gle­da­ti ne­ću. Ni­šta mi da­li ni­je­su. Znam i da zbog to­ga ga ne­ću ni do­bi­ti jer ne­ma­ju ko­ri­sti od nas. Mi­li­jar­du eura da mi da­ju ne­ću da gla­sam za DPS – tvr­di Pe­li­čić.
Osim to­ga što je as­fal­ti­ra­na uli­ca is­pred ku­će pr­vog čo­vje­ka GO Go­lu­bov­ci, Pe­li­čić tvr­di da je i sa­da biv­ši pred­sjed­nik MZ Ba­la­ba­ni do­veo as­falt do svo­je ku­će.
-Biv­ši pred­sjed­nik mje­sne za­jed­ni­ce je se­bi as­fal­ti­rao put, a mi smo ova­mo dru­ga dr­ža­va, kao da ni­je­smo dio Ba­la­ba­na, ne­go Si­ri­ja. Bio sam kod Du­ša­na Ra­do­nji­ća u ku­ću i pi­tao ga ka­da će nam as­fal­ti­ra­ti uli­cu. Re­kao mi je da ne­ma sred­sta­va, da su fond po­tro­ši­li. Baš me za­ni­ma ka­ko to za ne­ke ima nov­ca, a za ne­ke ne­ma. Ne­će da nam se okre­nu ni pred iz­bo­re. Sta­li su sa as­fal­ti­ra­njem. Ni­kad nas ni­ko ni­je ob­i­šao. Je­dan čel­nik iz GO Go­lu­bov­ci si­nu je do pra­ga as­fal­ti­rao uli­cu od 800 me­ta­ra, a mi se ov­dje pa­ti­mo. Sra­mo­ta je ovo što se ra­di – re­kao je Pe­li­čić.
Ka­da se pro­mi­je­ni vlast u Ze­ti, Pe­li­čić sma­tra da će bo­lje ži­vje­ti i da će do­bi­ti osnov­ne uslo­ve za ži­vot.
-Ne bih ja smje­nji­vao Ra­do­nji­ća, ali sva­ko tre­ba da ra­di po svom obra­zu. Ka­ko se­bi mo­že as­fal­ti­ra­ti, a pr­vom kom­ši­ji ne. To me ču­di od lju­di, to ni­ka­ko ne mo­gu da shva­tim. Gra­do­na­čel­nik Pod­go­ri­ce Sla­bo­ljub Sti­je­po­vić na­pra­vio je do svo­je ku­će ma­gi­stra­lu. Dvi­je tra­ke, do­bru ra­svje­tu i la­ko mu je. Tre­ba Mi­go da do­đe kod nas da is­pr­lja ci­pe­le ma­lo. Mo­žda bi on­da shva­tio da i na­ma tre­ba as­falt. Sa­mo mi ni­je ja­sno ka­ko je do­zvo­lio da ne­gdje ima, a ne­gdje ne­ma as­fal­ta. Mo­žda bi on i as­fal­ti­rao, no nje­ga ni­ko ni­šta ne pi­ta. Tu se sve pi­ta Mi­lo Đu­ka­no­vić, on im je svi­ma Bog i ba­ti­na – sma­tra Pe­li­čić.
Mi­lo­van Pe­li­čić sma­tra da na­pret­ka ne­ma do­kle god Ze­ta, Tu­zi i Pod­go­ri­ca bu­du za­jed­no.
-Dok su god tri op­šti­ne pod jed­nim pe­ča­tom ko­ji uda­ra Mi­go tu ne­ma sre­će. Bo­lje nam ni­šta ne mo­že bi­ti. Ka­žu nam vi ste sad op­šti­na. Ne, ni­je­smo, sve dok Mi­go dr­ži pe­čat. A i da smo sa­mo­stal­na op­šti­na ne zna­či da bi nam bi­lo bo­lje. Bit­no je ko vo­di Go­lu­bov­ce– re­kao je Pe­li­čić.

(Izvor: Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com