US OPEN: Viktor je JUNAK DANA, od 0:2 stigao do 3:2 i drugog kola na US Openu - Volim Podgoricu

US OPEN: Viktor je JUNAK DANA, od 0:2 stigao do 3:2 i drugog kola na US Openu

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo US Opena pošto je posle velikog preokreta savladao Radu Albota iz Moldavije sa 3:2 (5:7, 3:6, 6:4, 6:4, 7:6(5)).

Troicki će u drugom kolu igrati protiv Džareda Donaldsona iz SAD koji je senzacionalno izbacio 12. nosioca Belgijanca Davida Gofina sa 3:1 (4:6, 7:5, 6:4, 6:0).

Prvi set donio je puno uzbuđenja. Troicki je dva puta gubio servis i vraćao ga, ali je pri rezultatu 6:5 za rivala još jednom slabo servirao, pa je Moldavac posle 49 minuta poveo u meču sa 1:0.

Troicki je na startu drugog seta ponovo izgubio servis, a do kraja ovog dijela igre nije uspio da se izbori za brejk šansu. Albot je set završio za 33 minuta i veliko vođstvo 2:0.

Troicki je zaigrao daleko bolje u trećem setu. Poveo sa 3:0, a uprkos tome što je rival stigao do 3:3, napravio je brejk u desetom gemu i smanjio na 2:1. Ovaj period trajao je 41 minut za konačnih 6:4.

Sličan scenario viđen je u četvrtom setu. Troicki je stekao, pa izgubio brejk, a onda u desetom oduzeo servis rivalu za 6:4. Ovaj set trajao je čak 59 minuta.

Peti set je trajao kao večnost, čak 81 minut.

Srpski igrač je imao 4:1, to olako ispustio, u 12. gemu propustio dvije meč lopte.

Bio je na ivici ponora u taj-brejku jer je rival imao 3:0 i 4:1, ali se srpski teniser vratio i sa 7:5 riješio taj-brejk u svoju korist.

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka Japanac Kei Nišikori bez problema su prešli prvu prepreku na Otvorenom prvenstvu SAD.

Vavrinka je igrao derbi prvog kola US Opena protiv Španca Fernanda Verdaska, ali je Švajcarac bio siguran i slavio u tri seta – 7:6, 6:4, 6:4.

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u drugo kolo, pošto je danas pobijedio Njemca Benjamina Bekera u tri seta – 6:1, 6:1, 3:6, 6:3.

Finalista Ju Es Opena iz 2014. godine će u narednom kolu igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je u prvom kolu bio bolji od Italijana Tomasa Fabijana sa 3:1.

David Ferer je bez borbe prošao dalje, pošto je njegov rival, Aleksandar Dolgopolov, predao meč jo u prvom setu, pri rezultatu 6:5 u gemovima za Španca.

U drugo kolo plasirao se i Bugarin Grigor Dimitrov koji je sa 6:2, 6:4 i 7:6 pobedio Španca Injiga Servantesa.

Dimitrova u narednom kolu čeka Francuz Žeremi Šardi, koji je na početku Otvorenog prvenstva SAD pobijedio Amerikanca Majkla Moa.

Nemac Aleksander Zverev je do drugog kola stigao pobjedom nad sunarodnikom Danijelom Brandsom od 3:1, dok je Britanac Danijel Evans bio bolji od Amerikanca Radživa Rema.

I Filip Kolšrajber je predao meč Nikolasu Mahutu. Meč je prekinut na startu trećeg seta, a prva dva je osvojio Mahut.

Ranije danas kartu za drugo kolo kupio je i najbolji na planeti Novak Đoković.

POLJAK NAMUČIO NOVAKA: Nije bilo lako, sada razmišljam o sledećem danu

3 komentara

  1. An impressive share, I just with all this onto a colleague who was doing a small analysis on this. And that he in reality bought me breakfast due to the fact I came across it for him.. smile. So permit me to reword that: Thnx for that treat! But yeah Thnkx for spending enough time to go over this, I’m strongly regarding this and enjoy reading more on this topic. When possible, as you become expertise, can you mind updating your website with additional details? It really is extremely great for me. Huge thumb up because of this short article!

  2. It’s rare to get an expert in whom you may have some confidence. In the world of today, nobody actually cares about showing others the way in this matter. How lucky I am to have now found a wonderful web site as this. It is really people like you who make a genuine difference nowadays through the ideas they discuss.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com