Vi ste pisac? Prijavite se na konkurs za stipendiju - Volim Podgoricu

Vi ste pisac? Prijavite se na konkurs za stipendiju

Udruženje Krokodil, u saradnji sa književnom mrežom “Traduki”, poziva pisce i spisateljice iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunije i sa Kosova da se do 15. oktobra prijave na konkurs “Krokodilove” Kuće za pisce.
Konkurs za stipendije Krokodilove Kuće za pisce

Na konkurs se mogu prijaviti autori proznih djela, pjesnici, dramaturzi, scenaristi, esejisti-kolumnisti i prevodioci, stoji u saopštenju udruženja “Krokodil”.

Stipendija za odabranog pisca uključuje jednomjesečni boravak u opremljenom stanu u Beogradu, putne troškove i honorar u iznosu od 800 eura neto.

Ovaj program pruža odabranim piscima priliku za rad i upoznavanje sa književnim, kulturnim i društvenim miljeom u Beogradu, te za cilj ima ostvarivanje dvostruke komunikacije – pisca s književnom publikom, zemljom i gradom u kojima boravi, kao i lokalnog okruženja s djelom, kulturom i nasleđem gostujućeg pisca.

Prijava mora da sadrži: kratku biografiju – do jedne strane (na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili njemačkom), punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa), popis objavljenih djela, kratak opis planova rada u Beogradu, pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca.

Aplikacije treba poslati putem elektronske pošte na adresu [email protected].

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com