MARKO MUGOŠA: Zašto je otišao tužan iz “vječno svoje” Budućnosti, i kako se “presjekao” kada je dobio broj 10 u Zvezdi - Volim Podgoricu

MARKO MUGOŠA: Zašto je otišao tužan iz “vječno svoje” Budućnosti, i kako se “presjekao” kada je dobio broj 10 u Zvezdi

U novoj emisiji “Grad koji volim” gost Matije Milačića je Marko Mugoša, podgoričko dijete, rođen u Aprilu, daleke 1984 u Titogradu.  Njegovi drugari su ga od malena prozvali Robert Pires, jer je Marko neodoljivo podjećao na terenu na igrača tada londonskog “Arsenala”, izgled, trk, dodavanje, kretnja…
Displaying Budućnost-Podgorica.jpg
Govorimo o kvartu, nekadašnjoj ulici Moša Pijade, danas bulevar Ivana Crnojevića, o prvom odlasku sa ocem na trening, te kako je imao dvije solucije, gdje će trenirati kao klinac, Mladost sa Cvijetina Brijega ili Budućnost?
Displaying XtHktkpTURBXy83MTllZDY2NjJjYTQ3ZTJhZDlkNzhhZjM1ZmE2ZWY2Yi5qcGeSlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCww.jpg
Naravno nikada se nije pokolebao u odabiru. Od malena  je navijao i volio Budućnost, uz to, mu je stadion “Pod goricom” bio na 50 metara od kuće, pa je logično izabrao plavo bijeli dres.
Displaying MUGOSA-MARKO-02.jpg
Sjetna priča o treninzima na stadionu “Titeksa”,  trenerima Macu Rogošiću, Veru Muhamedoviću, Slavku Vlahoviću sa kojim su postigli najveći uspjeh u konkurenciji Jugoslovenskih omladinaca (SRJ), kada su na pomoćnom stadionu “Marakane”, demolirali savršenu do tada Crvenu Zvezdu sa čak 4:1, kada su pogađali Mugoša i Burzanović sa po dva gola, kasnije Branu Milačiću, Sosi Babiću,  i stvaranju čuvenih “”Branovih beba”.
Displaying fdswfsdfsdf.jpg
Zašto je otišao tužan iz “vječno svog kluba” Budućnosti?  Koliko mu je prijao grad Čačak i klub u kojem je tamo zaigrao FK “Borac”.  Dva dresa i dvije boje je samo volio pa ga je to i pratilo tokom karijere, plavo bijela, pa crveno bijela, u Čačku je  imao takve garniture dresova.
Marko priča o dolasku u najveći klub na Balkanu – beogradskoj “Crvenoj Zvezdi” i kako su mu se “noge presjekle” kada je dobio broj 10!!!
Malo o Budvi, Švedskoj, i na kraju FK Kom sa Zlatice za koji danas igra.
Displaying PAUNOVIC-VELJKO-22.jpg
Priča o momku koji je mogao sve, da su se okolnosti poklopile, onako kako je on htio, ali i potvrda one stare, da bi neko postao vrhunski sportista, u Markovom slučaju fudbaler, mora da vam se poklopi i zdravlje, trener, klub, pozicija, sreća…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com