PRVI PUT U PODGORICI: Deca iz vode, EKV tribute band project - Volim Podgoricu

PRVI PUT U PODGORICI: Deca iz vode, EKV tribute band project

EKV tribute band iz Beograda, Deca iz vode, dolazi u Podgoricu. Svirka će biti organizovana 31. oktobra u Montenegro kafe-pabu.

Deca iz vode je beogradski EKV tribute band i projekat nastao prije dvije godine sa idejom da se koncertno obilježi sjećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obilježja ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi. U ulozi M.M., kao vokal i gitara, jeZoran Mladenović (Kiza Bluza bend, So Sabi, Jelizaveta Bam), a kao nekad Margita, klavijature svira već afirmisana mlada umetniica Luna Škopelja (Svi na pod, Xanax, Čovek vuk). Bas gitaru svira Srđan Nikolić a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II, i dva najveća hita iz Milanovog perioda u grupi Šarlo Akrobata.

Muzička i stručna javnost bend je proglasila za najbolji i najvjerniji originalu EKV tribute koji je postojao. Bend unazad godinu dana bilježi brojne veoma posjećene koncerte širom regiona.

Grupa djeluje u okviru istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umetnika raznih profesija koji rade nešto inspirisani EKV-om, pa će publika na video screenu moći da vidi i interesantne fotografije i video spotove urađene od strane nekoliko web i video dizajnera. Moderator događaja koji se predstavlja pod nazivom “Sječanje na Milana Mladeovića – Kao da je i dalje tu” je Aleksandar Šarčević osnivač udruženja, a prije koncerta biće emitovan kratki tv film “Dečak iz vode” autora Marka Novičića u kojem se može čuti kako Cane, Koja i drugi poznati muzičari i ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas.

Ulaz je od 21 i 30 sati a do 22 i 30 organizatori će puštati video spotove za pjesme koje bend neće svirati, a zatim slijedi projekcija filma da bi oko 23 počela svirka koja će trajati preko dva sata.

(Cdm)

2 komentara

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to search out any person with some unique ideas on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is something that is needed on the net, someone with a little originality. helpful job for bringing one thing new to the web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com