OVO SU NAJPOZNATIJE CRNOGORSKE ČETVORKE: Danas slave 17. rođendan - Volim Podgoricu

OVO SU NAJPOZNATIJE CRNOGORSKE ČETVORKE: Danas slave 17. rođendan

U domu Mijuškovića u Kumboru još juče sve je bilo spremno za skromnu proslavu, jer Petar, Ivana, Vasilije i Božidar Mijušković, prve četvorke rođene u Crnoj Gori, slave danas 17. rođendan, prenosi Radio Jadran.

“Tu su dvije torte, druge uobičajene delicije za njihove prijatelje, u kući se okupi najuža rodbina”,  priča Radio Jadranu njihova majka Vesna.

Mijuškovići pohađaju danas 3. razred Srednje škole. Ivana je u Gimnaziji – opšti smjer, Petar je zbog velikih obaveza i izostanaka zbog vaterpola upisao „malo lakšu“, turističku školu, a Vasilije i Božidar idu u Kotor u Srednju nautičku školu.Kao i svi tinejdžeri oni imaju nekada uspone, nekada i lošije ocjene.

“Desi se da popuste u školi, ali odmah gledaju da poprave ocjene, tako da, sve u svemu, nema problema”, sa ponosom navodi majka Vesna.

Petar Mijušković je u VK Jadran Carine standardni prvotimac i u klubu, kao i njegova razredna i direktor škole imaju razumjevanja. Jer, on dosta izostaje zbog treninga i utakmica. Ali Vesna kaže da je Petar produktivno dijete i uglavnom završava sve obaveze.

“Normalno da ne može uvijek sve to da uskladi, ima nekad  padova, kad ne može da postigne rezultate na obje strane. Ali uglavnom, zadovoljna sam kako  sve uspijeva da uskladi i završava”, dodaje Vesna i podsjeća da iako je Petar mnogo vremena i energije utrošio na treninge i pripreme, naročito za minulo Svjetsko prvenstvo, sa školskim obaverzama nije zaostajao.

Još jedna i po školska godina Mijuškoviće dijeli od fakulteta. Kao i njihovi vršnjaci još su u nedoumici šta i gdje poslije Srednje škole. Vremena svakako imaju da odluče, dobri su đaci, a i u periodu su kada im se interesovanja mijenjaju. Vesna vjeruje da će svo četvoro nastaviti školovanje.

“Odgajati četvoro djece, istog uzrasta istovremeno nije lako. Svakom od njih treba obezbjediti odjeću, obuću, udžbenike, pretplatne autobuske karte, što iziskuje velike troškove, a finansijske mogućnosti su skromne. Nastavak njihovog školovanja zato treba dobro isplanirati: Gdje god da krenu sjutra da studiraju, to će nam biti ogromni troškovi. Njih četvoro imaju različita interesovanja. I tu postoji mali problem, ne vjerujem da ćemo moći uskladiti da budu zajedno smješteni. Još nismo o tome ozbiljno razmišljali”, kroz osmijeh nam govori Vesna.

Svaka porodica traži određena ulaganja, kako materijalna tako i fizička. Često od novca zavisi i nivo obrazovanja. Mijuškovići od svojih roditelja dobijaju maksimum, ali ulaganje u svoju djecu je jedina sigruna investicija.

“Bili su aktivni. Išli su u Muzičku školu, bavili se sportom i bili su fantastični đaci, tako da ne mogu nešto loše da kažem ili da nešto kritikujem sebe ili njih. Sve što nas čeka u budućnosti, otom – potom, vidjećemo šta život nosi – poručuje, majka prvih četvorki u Crnoj Gori.

(Radio Jadran)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com