Pretukli stariji bračni pari i oteli im 100.000 evra - Volim Podgoricu

Pretukli stariji bračni pari i oteli im 100.000 evra

Ape­la­ci­o­ni sud po­tvr­dio je pre­su­du Ba­ra­ni­nu Mla­de­nu Ju­ki­ću i Go­ra­nu Va­so­vi­ću iz Su­to­mo­ra, ko­ji su osu­đe­ni na po če­ti­ri go­di­ne za­tvo­ra jer su kao sa­i­zvr­ši­o­ci po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo raz­boj­ni­štvo, dok je Ra­de Še­ku­la­rac iz Be­ra­na osu­đen na tri go­di­ne za­tvo­ra zbog raz­boj­ni­štva pu­tem pod­stre­ka­va­nja. Okri­vlje­ni su u av­gu­stu 2013. go­di­ne pre­tu­kli sta­ri­ji brač­ni par Vu­ja­čić i iz sta­na im ote­li 100.000 eura i zlat­ni na­kit. Pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du u Vi­šem su­du u Pod­go­ri­ci iz­re­klo je vi­je­će su­di­je Ve­sne Mo­štro­kol.
Pre­ma na­vo­di­ma pre­su­de, okri­vlje­ni su 8. av­gu­sta 2013. go­di­ne, oko 20 ča­so­va, upa­li u stan Ste­va i Bran­ke Vu­ja­čić u Ba­ru, uz pri­jet­nje da će od njih uze­ti 100.000 eura. Mje­sec da­na pri­je raz­boj­ni­štva op­tu­že­ni Še­ku­la­rac je re­kao Ju­ki­ću i Va­so­vi­ću da zna Ste­va Vu­ja­či­ća, „đe­da ko­ji ima do­sta pa­ra”, i pred­lo­žio im da ga opljač­ka­ju ali ta­ko što će nje­mu od pli­je­na is­pla­ti­ti 10.000 ili 15.000 eura. Na­kon što je do­go­vor po­stig­nut, Še­ku­la­rac je Ju­ki­ća i Va­so­vi­ća od­veo do Uli­ce Ri­sta Le­ki­ća u Ba­ru i po­ka­zao im zgra­du u ko­joj ži­ve Vu­ja­či­ći. Ju­kić i Va­so­vić su pr­vo na­pa­li Bran­ku Vu­ja­čić, ko­ja je na krat­ko ušla u su­sjed­ni stan u na­mje­ri da pro­vje­tri pro­sto­ri­je. Op­tu­že­ni su joj pri­šli sa le­đa, a za­tim joj ve­za­li ru­ke i no­ge ka­i­šem i ot­ki­nu­tim dje­lo­vi­ma mu­še­me, usta ob­li­je­pi­li se­lo­tejp tra­kom a po­tom joj pre­ko gla­ve pe­ba­ci­li tam­nu ma­ji­cu. Na­kon što su uze­li klju­če­ve iz sta­la­že, upa­li su u stan Vu­ja­či­ća, gdje su po­red ula­znih vra­ta za­te­kli Ste­va. Na­pa­li su ga i obo­ri­li na plo­či­ce, a po­tom od­vu­kli do ku­pa­ti­la gdje su mu ka­i­šem i ka­blom od te­le­fo­na ve­za­li ru­ke pri­si­lja­va­ju­ći ga da im ka­že gdje kri­je no­vac. Ju­kić mu je ugu­rao pe­škir u usta go­vo­re­ći: „ne­ćeš, đe­de, ovaj put”, uda­ra­ju­ći ga no­ga­ma i pe­sni­ca­ma po gla­vi i ti­je­lu, na­vo­di se u pr­vo­ste­pe­noj pre­su­di.
Vu­ja­čić je ta­da za­do­bio te­ške tje­le­sne po­vre­de, po­lo­mlje­ni su mu zu­bi i re­bra. Za to vri­je­me Va­so­vić je pre­tu­rio stan i na re­ga­lu na­šao 100.000 eura, dok je iz spa­va­ćih so­ba uzeo ve­ću ko­li­či­nu zlat­nog na­ki­ta. Op­tu­že­ni su po­tom na­pu­sti­li stan i po­di­je­li­li pli­jen, na­vo­di se u pre­su­di.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com