ZBOG NEDOZVOLJENOG DRŽANA ORUŽJA I PRIJETNJE POLICIJI: Ocu i sinu suđenje 27. decembra - Volim Podgoricu

ZBOG NEDOZVOLJENOG DRŽANA ORUŽJA I PRIJETNJE POLICIJI: Ocu i sinu suđenje 27. decembra

Osnov­nom su­du u Pod­go­ri­ci za 27. de­cem­bar za­ka­za­no je su­đe­nje Ve­sku Pe­cu Vu­ja­no­vi­ću (50) i nje­go­vom si­nu Ran­ku (19), ko­ji su op­tu­že­ni za spre­ča­va­nje slu­žbe­nog li­ca u vr­še­nju slu­žbe­ne du­žno­sti i ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja. Pred­met je do­di­je­ljen su­di­ji Ne­na­du Vu­ja­no­vi­ću.
Otac i sin op­tu­že­ni su zbog in­ci­den­ta ko­ji se 24. ok­to­bra do­go­dio u na­se­lju Ber­si­lav­ci u Pod­go­ri­ci, gdje op­tu­že­ni i ži­ve. Ve­sko i Ran­ko su se tog da­na za­tvo­ri­li u po­ro­dič­noj ku­ći, pri­je­te­ći oruž­jem po­li­ci­ji. Oni su se pre­da­li na­kon vi­še­ča­sov­ne dra­me ko­ja je di­gla na no­ge po­li­ci­ju i SAJ.
Do in­ci­den­ta je do­šlo ka­da je po­li­ci­ja za­u­sta­vi­la Vu­ja­no­vi­će­vog si­na Ran­ka zbog vo­žnje ne­re­gi­stro­va­nog vo­zi­la. Mla­dić je za­mo­lio po­li­caj­ce da uđe u vo­zi­lo ka­ko bi na­zvao oca da ga pi­ta za re­gi­star­ski broj ta­bli­ca, što su oni do­zvo­li­li. Mla­đi Vu­ja­no­vić je ušao u auto, oda­kle je po­zvao oca. Ne­ko­li­ko se­kun­di ka­sni­je, vje­ro­vat­no po oče­vom na­go­vo­ru, upa­lio je auto­mo­bil i po­bje­gao ve­li­kom br­zi­nom. Pa­tro­la je kre­nu­la za njim, ali je mla­dić uspio da im po­bjeg­ne i stig­ne pri­je njih do ku­će.
Ka­da su dvo­ji­ca po­li­ca­ja­ca do­šla do nji­ho­ve ku­će, na te­ra­su je iza­šao Ve­sko Vu­ja­no­vić, ko­ji je u ru­ka­ma dr­žao auto­mat­sku pu­šku, a no­sio je za­štit­ni pan­cir. On se na­o­ru­žan za­ba­ri­ka­di­rao, pri­je­te­ći po­li­ci­ji da će ih ubi­ti uko­li­ko mu na­sil­no uđu u ku­ću i sa­ti­ma ni­je do­zvo­lja­vao po­li­caj­ci­ma da pri­đu.
Po­li­caj­ci su po­zva­li po­ja­ča­nje, pa su na li­ce mje­sta ubr­zo sti­gli pri­pad­ni­ci Spe­ci­jal­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke je­di­ni­ce (SAJ).

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com