Još četiri mlada vozača počinila četiri teška saobraćajna prekršaja - Volim Podgoricu

Još četiri mlada vozača počinila četiri teška saobraćajna prekršaja

Policija je registrovala juče i danas još četiri mlada vozača koji su vozili brzinama većim od 160 km/h ili nedozvoljeno preticali i ignorisali upozorenja da se zaustave.

Kako su saopštili, K.Š.(22) je vozio 173 km/h u mjestu Zagorak, na putu Danilovgrad-Nikšić, gdje je ograničenje 80 km/h, nakon čega je procesuiran.

E.L.(20), koji je “Golfom 5” juče vozio 174 km/h u mjestu Goričani, takođe je procesuiran, kao i N.S.(22) koji se “Audijem A4”  kretao brzinom od 160 km/h u naseljenom mjestu Sozina.

Policija je u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja procesuirala i M.M.(21) koji je pretekao dva automobila u nepreglednoj krivini, a zatim se nije zaustavio na policijski znak “Stop”.

“Inače službenici saobraćajne policije su u posljednjih dvadesetak dana registrovali još četiri ovakva prekršaja. Sva četiri vozača, među kojima je i jedan mladi vozač, su prekoračila dozvoljenu brzinu kretanja za mnogo više kilometara na čas nego što iznosi propisana dozvoljena brzina. Oni su se, upravljajući putničkim motornim vozilima, kretali brzinom od 170 do 195 km/h. Svima je privremeno oduzeta vozačka dozvola i protiv njih su nadležnim sudovima za prekršaje podnijete prekršajne prijave”, objasnili su iz policije.

Kako su istakli, u prethodnih nedjelju dana oduzete su 233 vozačke dozvole, izdata 3.692 prekršajna naloga i nadležnom Sudu za prekršaje podnijeli 408 prekršajnih prijava. Zbog vožnje pod uticajem alkohola uhapšeno je 80 vozača.

“Sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Saobraćajna policija će, podsjećamo, nastaviti sa pojačanim aktivnostima i tokom predstojećih Novogodišnjih i Božićnih praznika, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti drumskog saobraćaja”, navodi se us saopštenju policije.

1 komentar

  1. Spot lets start on this write-up, I truly think this fabulous website requirements considerably more consideration. I’ll apt to be again to see additional, thank you for that information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com