Evo šta je sve potrebno da Zlatičanin ponovo napadne titulu - Volim Podgoricu

Evo šta je sve potrebno da Zlatičanin ponovo napadne titulu

Crnogorski šampion Dejan Zlatičanin danas će oko 14,20 sati stići na podgorički aerodrom, nakon što u „MGM Grand areni” u Las Vegasu nije uspio da odbrani šampionski pojas lake kategorije u najprestižnijoj WBC verziji. On je prekidom u trećoj rundi izgubio od novog prvaka, Amerikanca Majkija Garsije.

A nakon što je Zlartičanin prošao  težak put ka vrhu i pojasu koji su nosile ikone boksa, Mohamed Ali, Majk Tajson, Flojd Mejveder Džunior.., tako neće biti nimalo lako za njega da dođe do nove prilike da vrati pojas.

Novi šampion, Amerikanac Majki Garsija naglasio je nakon meča da želi da objedini titule, a u jednoj od prve dvije odbrane pojasa sam će moći da bira rivala, dok u obaveznom napadu na titulu čeka Venecuelanac Horhe Linares, koji zvanično zbog povrede a nezvanično želje da izbjegne Zlatičanina u ringu, nije pojas branio u predviđenom roku. Zato se Zlatičanin u američkoj Veroni prošle godine borio za upražnjenu titulu sa Bolivijcem Franklinom Mamanijem.

Za Zlatičanian bi najpovoljnija solucija bila da mu promoterski štab izdejstvuje revanš meč sa Garsijom, ili da Amerikanac izgubi u prvoj odbrani titule a Zlatičaninu njegova promoterska kuća u međuvremenu obezbijedi visokorangiranog rivala u meču za rejting.

Postoje i solucije da Zlatičanin dobije ponudu da napadne šampionski pojas neke od još tri prestižne federacije, IBF, WBA ili WBO. IBF šampion je Amerikanac Robert Ister Džunior, u WBO njegov zemljak Teri Flanagan, dok se Linares vratio osvajanjem WBA pojasa.

(Vijesti)

2 komentara

  1. My cousin and I had been debating this topic, he is generally looking to show me wrong. Your view on this is fantastic and exactly how I really think. I just sent him this web site to demonstrate him your point of view. After browsing around your site I book-marked and will be back to read your new posts!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com