PODGORICA: Zbog stoke pucao na majku i dijete - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zbog stoke pucao na majku i dijete

Sudije Apelacionog suda su nakon sprovedenog žalbenog postupka potvrdile presudu Višeg suda u Podgorici, kojom je optuženi Deda Berišić (47) iz sela Krševo u blizini Tuzi, oglašen krivim za teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, zbog čega je osuđen na kaznu od dvije godine i osam mjeseci zatvora.

Drugostepeni sud je utvrdio da je žalba branioca neosnovana i da je Viši sud nesumnjivo utvrdio da je optuženi Berišić, 15. avgusta prošle godine, pokušao da ubije komšinicu Hanu Bunjaj (40) i njenog petnaestogodišnjeg sina B.D.

Optuženi je, kako piše u presudi, došao u blizini kuće u kojoj je živjela porodica Bunjaj, gdje je zatekao oštećenu. Nakon kraće prepirke zbog prolaska koza, koje su vlasništvo njene porodice, preko Berišićevog imanja, iz pištolja je najprije ispalio jedan projektil u pravcu dječaka, u trenutku kada je on prilazio mjestu gdje su se optuženi i njegova majka prepirali.

Projektil je pogodio petnaestogodišnjaka nanijevši mu tešku tjelesnu povredu u vidu strijelne rane prostreline u lijevom preponskom predjelu, nakon čega je optuženi ispalio projektil u Haninom pravcu koji je pogodio i nanio joj tešku tjelesnu povredu u vidu strijelne rane prostreline u predjelu unutrašnje strane desnog koljena.

(DAN)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com