Opozicija pokušava da zaustavi Crnu Goru na putu ka NATO - Volim Podgoricu

Opozicija pokušava da zaustavi Crnu Goru na putu ka NATO

Njemačka potpuno podržava Crnu Goru na njenom putu ka Evropskoj uniji i NATO-u i Crna Gora ima dobar imidž u Njemačkoj, rekao je u Minhenu predsjednik Odbora za odnose sa Evropskom unijom njemačkog parlamenta Gunter Krihbaum u Minhenu na sastanku sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, tokom sastanka na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije bilo je riječi u situaciji u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu.

“Gunter Kirhbaum je ocijenio neprihvatljivim bojkot Skupštine Crne Gore rekavši da svi sporovi moraju da budu riješeni dijalogom jer je to suština demokratije. Osvrćući se na pokušaj organizovanja terorističkih akata na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora rekao je da ima puno povjerenje da crnogorski pravosudni sistem može da rasvijetli i razriješi slučaj”, saopšteno je iz Vlade.

Marković je, kako se dodaje, ocijenio da je politička situacija u i u Crnoj Gori i u regionu kompleksna, ali da “naša zemlja predano radi na prevazilaženju takve situacije”.

Takođe je ukazao na postojanje intenzivne komunikacije predsjednika vlada država Zapadnog Balkana.

Komentarišući političku situaciju u Crnoj Gori, Marković je, kako je saopšteno, pružio uvjeravanja da će Vlada učiniti sve da obezbijedi dijalog sa opozicijom.

“Kao razlog trenutne političke situacije naveo je pokušaj zaustavljanja Crne Gore na njenom putu ka članstvu u NATO-u. Predsjednik Vlade Crne Gore je ponovio da je naše strateško opredjeljenje članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji i podsjetio da su 24 države članice NATO-a već ratifikovale naš Pristupni protokol i da očekuje da procedura uskoro bude završena i u preostale četiri države članice. Govoreći o evropskim integracijama rekao je da imamo 26 otvorenih poglavlja i još dva spremna za otvaranje kao i jedno poglavlje spremno za zatvaranje”, saopšteno je iz Vlade.

Marković je ocijenio na Evropska unija treba da ostane otvorena u politici proširenja zarad stabilnosti Zapadnog Balkana a samim tim i Evrope.

“Sagovornici su ocijenili pozitivnim rast Crne Gore u oblasti turizma pri čemu je Krihbaum posebno istakao važnost pozitivnog imidža naše zemlje u Njemačkoj. Marković je rekao da Vlada predano radi na ubrzanju svih kapitalnih projekata u ovoj oblasti”, zaključuje se u saopštenju Vlade.

(Vijesti)

1 komentar

  1. In these days of austerity as well as relative anxiety about taking on debt, lots of people balk about the idea of having a credit card to make acquisition of merchandise or maybe pay for a vacation, preferring, instead only to rely on the particular tried plus trusted way of making settlement – raw cash. However, if you have the cash on hand to make the purchase in whole, then, paradoxically, that is the best time for you to use the credit card for several causes.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com