Demokrate za ulazak u NATO? - Volim Podgoricu

Demokrate za ulazak u NATO?

Poslanici Demokratske Crne Gore Stjefan Camaj i Dženan Kolić izjasnili su se juče da podržavaju članstvo Crne Gore u NATO, saznaje Pobjeda.

Camaj, koji je predsjednik Demokratskog savjeta te stranke, i Kolić su se o atlantskim integracijama Crne Gore pozitivno izjasnili na seminaru Škole demokratskog rukovođenja, koji se u organizaciji Građanske alijanse održava u Budvi.

– Prisutne je predavač pitao da se javno izjasne po pitanju NATO integracija, na šta su poslanici i Camaj i Kolić podigli ruke za NATO integracije, dok je poslanica te stranke Valentina Minić ostala uzdržana – saopštilo je Pobjedi više izvora koji su prisustvovali seminaru.

Camaj je jedan od najbližih saradnika predsjednika te stranke Alekse Bečića. Demokratska Crna Gora javno nije saopštila svoj programski stav o članstvu Crne Gore u NATO, dok je predsjednik te stranke Aleksa Bečić nekoliko puta saopštio da je njegov lični stav da je protiv te integracije. Bečić je ranije saopštio i stav svoje stranke da bi o tom pitanju trebalo organizovati referendum. Opredjeljenje za referendum o NATO-u zapisano je i u programu Demokrata gdje se takođe ne navodi jasan programski stav.

– Demokratska Crna Gora je nesumnjivo opredijeljena da se po ovom pitanju konsultuju građani putem organizovanja referenduma, na kojem bi se od njih tražio odgovor na jasno i nesugestivno postavljeno pitanje: „Da li ste za to da Crna Gora postane punopravna članica NATO-a?“

Odgovor na ovakvo postavljeno pitanje, koji bi (da li je uopšte potrebno reći) morao biti obavezujući za sve buduće državne predstavnike, bez obzira iz koje partije dolazili ili kakav apriorni stav imali prema njemu, utro bi najpouzdaniji put za vođenje politike odbrane i bezbjednosti naše države. Svako drugo rješenje, koje ne bi odgovaralo neposredno izraženoj volji građana (nosilaca suvereniteta), moglo bi voditi njihovom nezadovoljstvu i destabilizaciji prilika, što, u krajnjem, nikome ne bi odgovaralo, a najmanje samim gra- đanima – navodi se u programu Demokratske Crne Gore.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com