Miloš Marović će kaznu odslužiti u Srbiji? - Volim Podgoricu

Miloš Marović će kaznu odslužiti u Srbiji?

Advokat Miloša Marovića, Zdravko Begović kaže da njegov branjenik koji je podnio zahtjev da zatvorsku kaznu odleži u Srbiji, time ne izigrava sistem niti pokušava da izbjegne presudu.

“Miloš Marović je stekao srbijansko državljanstvo i shodno Ugovoru o međunarodnoj saradnji u krivičnim prredmetima, on je podnio zahtjev Ministarstvu pravde Crne Gore da kaznu zatvora na koju je osuđen, izdržava u Srbiji”, pojasnio je Begović za Antenu M.

Sinu visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića koji je takođe osuđen, propisana je jednogodišnja zatvorska kaznu zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza.

Izrečena mu je presuda krajem jula prošle godine, nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u ovom predmetu. Prema nagodbi koja je potpisana 30. decembra,  Tužilaštvo je prihvatilo Marovićevu ponudu da bude osuđen na jednogodišnjnu zatvorsku kaznu i državi plati 380.000 eura.

U javnosti je, međutim, nedavno odjeknula informacija da Marović kaznu želi da odsluži u Srbiji, a zatim i reakcija Ministarstva pravde koje je tu mogućnost odbacilo.

Begović je za portal Antenu M saopštio da od Ministarstva još nijesu dobili zvaničan odgovor, ali da će ukoliko bude potrebno reagovati žalbom.

Na spekulacije da Marović pokušava da “izigra pravdu”, Begović kaže da ta konstatacija ne stoji.

“Niti Svetozar niti Miloš izdržavanjem kazne u Srbiji ne bi izbjegli presudu. Dakle, radi se o proceduri koja je i dosad postojala, nije ništa posebno i neobično. Ali, ovdje je posrijedi lična atmosfera stvorena prema Marovićima”, kazao je Begović.

Advokat Marovića ne želi da prejudicira odluku Ministarstva ali zaključuje da očekuje pozitivnu reakciju, jer je zahtjev predat u skladu sa zakonom.

3 komentara

  1. You guys are sik perchers,come up to my lake, lake simcoe perch capital. nice videos watched your ice fishn vids too I am just getting into perch this year they tricky . keep up the good fishn……

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com