DPS: Ocjene Mogerini potvrda ispravnosti državne politike Crne Gore - Volim Podgoricu

DPS: Ocjene Mogerini potvrda ispravnosti državne politike Crne Gore

Demokratska partija socijalista pozdravlja posjetu visoke predstavnice EU Federike Mogerini Crnoj Gori, ističući da je ova posjeta, osim izuzetnog doprinosa koji ima za razvoj odnosa Crne Gore i EU i naše dalje napredovanje prema članstvu, dodatno osvijetlila unutrašnje prilike u zemlji, i pokazala pravo lice crnogorske opozicije.

“Izuzetno pozitivne ocjene koje je Mogerini iznijela o napretku Crne Gore u procesu pristupanja EU i doprinosu regionalnoj saradnji, dodatna su potvrda ispravnosti, kako zacrtanih unutrašnjih prioriteta i politika, tako i definisanog vanjskopolitičkog kursa, te kredibiliteta koji uživaju Vlada i cjelokupna naša administracija koja posvećeno radi na izvršavanju obaveza u pregovaračkom procesu”, cijene u DPS-u.

U najjačoj partiji kažu da ocjene i pohvale Mogerini za rezultate koje je Crna Gora postigla na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu za njih nisu iznenađenje.

“Naprotiv, one su konstanta kad je riječ o stavovima međunarodnih partnera koji prepoznaju kvalitet, odgovornost i zrelost politika koje vodi Vlada Crne Gore i, kao takve su više puta prenijete, posebno u razgovorima s najvišim zvaničnicima EU i država članica”, kazali su u DPS-u.

Nažalost, dodaju oni, ni izjave opozicionih prvaka nijesu nešto što ih iznenađuje.

“U nedostatku jasne argumentacije, sad optužuju EU za dvostruke aršine i igre koje sami igraju. Na taj način, po ko zna koji put, pokazuju da su samo deklarativno, ali ne i suštinski za dijalog, demokratske vrijednosti i članstvo u EU. Na tom osnovu, i pokušaj lidera DEMOS-a Miodraga Lekića da u jednominutnom razgovoru s Mogerini diskredituje rezultate koji su neupitni i koje vidi i priznaje cijela EU, ne možemo nazvati drugačije nego politikanstvom”, ističu u DPS-u.

Prema njihovim riječima, umjesto da bude konstruktivan partner vlasti u izgradnji boljeg društva, opozicija se služi ucjenama.

“Međutim, ucjene nisu dio civilizovanog društva zasnovanog na EU vrijednostima i Vlada na njih neće pristati, kao što neće odstupiti od zacrtanih ciljeva od kojih je jedan članstvo u EU. Iako unutrašnja podrška i saradnja opozice  na tom planu trenutno izostaju, posjeta visoke predstavnice EU Mogerini pokazuje da EU gleda na Crnu Goru kao na državu koja može služiti ostalima kao primjer i kao na buduću članicu”, poručuju u DPS-u.

(CdM)

3 komentara

  1. I’ve observed that in the world these days, video games are definitely the latest rage with kids of all ages. There are times when it may be extremely hard to drag your kids away from the video games. If you want the best of both worlds, there are lots of educational gaming activities for kids. Great post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com