Crna Gora zatražila od Rusije pomoć u vezi sa pokušajem državnog udara - Volim Podgoricu

Crna Gora zatražila od Rusije pomoć u vezi sa pokušajem državnog udara

Specijalno tužilaštvo Crne Gore uputilo je Rusiji zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć, koji bi podrazumijevao saslušanje Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova, osumnjičenih da su organizatori pokušaja terorističkog napada u Crnoj Gori na dan održavanja parlamentarnih izbora prošle godine.

Kako je kazao crnogorski ministar pravde Zoran Pažin, saslušanja bi se sprovela u prisustvu crnogorskog specijalnog tužioca.

Pažin je, upitan za komentar navoda da će Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ići u Rusiju i da li ima informaciju o tome, rekao da takav zvaničan poziv nije stigao u Crnu Goru.

„Mene bi, kao ministra pravde i potpredsjednika Vlade, radovao takav vid saradnje. Sa naše strane, od Specijalnog državnog tužilaštva je upućen takav zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć, koji bi podrazumijevao saslušanje Šišmakova i Popova, u prisustvu našeg glavnog specijalnog tužioca i njegovih saradnika“, kazao je Pažin, prenosi Anadolija.

On je rekao da, „kao mjeru odgovornosti Ruske Federacije u poštovanju međunarodnih pravnih standarda u ovoj oblasti“, očekuju lišavanje slobode Ananija Nikića, optuženog da je dio kriminalne grupe koja je pripremala teroristički napad u Crnoj Gori.

„Koji se, prema našim saznanjima, nalazi na njihovoj teritoriji, ili demantij toga i informaciju da se ne nalazi na teritoriji Ruske Federacije“, kazao je Pažin novinarima na antikorupcijskoj konferenciji u Podgorici.

Kad je u pitanju pravna pomoć Rusije, Crna Gora je dosad, kako je rekao, od kancelarije Interpola u Moskvi dobila potvrdu da je autentičan pasoš koji je izdat za Šišmakova i Popova.

Upitan da prokomentariše to što Srbija nije Crnoj Gori izručila Nemanju Ristića i Predraga Bogićevića, Pažin je kazao da ne nalazi potrebu da to komentariše i da je to stvar pravosuđa u Srbiji.

„Kao pravnik, imam o tome svoje mišljenje, ali želim da poštujem ono što je zvaničan stav pravosuđa u Srbiji“, naveo je Pažin.

On je poručio da u istrazi pokušaja terorističkog napada u Crnoj Gori sarađuju sa svim partnerskim službama.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com