Katnić ide u Rusiju - Volim Podgoricu

Katnić ide u Rusiju

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin rekao je da ukoliko postoji spremnost nadležnih organa Rusije da pomognu u istrazi o pokušaju terorizma u Crnoj Gori, 16. oktobra, onda to dobra vijest.

Pažin je kazao Dnevnim novinama da do sada takva namjera nije bila iskazana ni na koji način, iako je Specijalno državno tužilaštvo takav zahtjev ranije uputilo.

On je podsjetio da u zahtjevu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića se od ruskih istražnih organa traži da prihvate da se njihovi državljani Vladimir Popov i Širokov, odnosno Šišmakov, saslušaju na sve relevantne pravne okolnosti, i to u prisustvu Katnića i njegovih saradnika.

“Ako Rusija to prihvati, bio bi to pravi pokazatelj da zaista ima namjeru da doprinese istrazi o pokušaju terorizma u Crnoj Gori, koja vodi do njenih državljana i pripadnika obavještajnih službi’, kazao je Pažin.

Ruska agencija “RIA Novosti”, pod oznakom hitno, objavila da rusko Državno tužilaštvo razmatra mogućnost da pomogne Crnoj Gori u istrazi pokušaja državnog prevrata.

“Državno tužilaštvo Rusije u sadašnjem momentu razmatra u skladu sa utvrđenom procedurom zahtjev nadležnih organa Crne Gore o pružanju pravne pomoći u vezi sa istragom događaja o kojima je riječ u zahtjevu Crne Gore”, rečeno je RIA u informativnoj službi tužilaštva Rusije.

Vijesti pišu da Specijalno državno tužilaštvo priprema raspisivanje nove potjernice za ruskim državljaninom Eduardom Šišmakovim, osumnjičenim za pripremanje terorističkih napada u Podgorici.

Katnić će, prema navodima tog lista ponovo od ruskog tužilaštva tražiti da saslušaju tog pripadnika ruske vojne obavještajne službe.

Isti izvor kazao je da će specijalni tužioci tražiti od kolega iz Rusije da prisustvuju saslušanju Šišmakova.

Tužilaštvo je nedavno  utvrdilo da je Šišmakov par mjeseci prije pokušaja državnog udara u Crnoj Gori, prošlog okotbra, dobio ruski pasoš sa lažnim prezimenom Širokov.

SDT je do sada od ruskih vlasti dobilo samo potvrdu da su Eduarad Širokov i Vladimir Popov njihovi državljani.

(Dnevne Novine)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com