AGONIJA U VOZU: Putniku POZLILO, čekali POMOĆ sat i po, lokomotiva se pokvarila, u Podgoricu stigli u ponoć - Volim Podgoricu

AGONIJA U VOZU: Putniku POZLILO, čekali POMOĆ sat i po, lokomotiva se pokvarila, u Podgoricu stigli u ponoć

Brzi voz koji je prekjuče ujutru u devet sati krenuo iz Beograda stigao je u Podgoricu u ponoć, sa četiri sata zakašnjenja. Putnici su doživjeli pravu agoniju u putu, a jednom je i pozlilo, zbog čega su sat i po čekali hitnu pomoć. Nezadovoljstvo zbog višesatnog kašnjenja kulminiralo je kada se lokomotiva pokvarila malo nakon što su prošli Bioče, piše Dan.

Putnici koji su se obratili redakciji ,Dana” kažu da su u putu doživjeli više neprijatnosti, a najviše ih je zabrinuo kvar lokomotive nadomak Bioča.

Budvanin Milan Svitlica, jedan od putnika, ispričao je u razgovoru za “Dan” da je prvo pozlilo jednom muškarcu u Brodarevu, a kako nije bilo kola hitne pomoći, čekali su da stigne medicinska pomoć iz Prijepolja.

“Srećom, čovjek je preživio i nakon sat i po nastavili smo putovanje. Poslije 20 minuta vožnje došli smo u Bijelo Polje. Bilo je nešto poslije 18 sati. I tada je neko iz Željezničkog prevoza odlučio da tu stojimo i čekamo lokalni voz Podgorica-Bijelo Polje, koji je trebalo da stigne u 19.30 sati”,  pojašnjava Svitlica.

I lokalni voz je, kako kaže, kasnio 15 minuta, zbog čega su iz Bijelog Polja krenuli oko 20 sati.

“Krenuli smo, ali to nije bio kraj našim mukama. Pošto je Željeznica odlučila da spoji lokalni i brzi voz, pored tolikog kašnjenja, mi smo od Bijelog Polja do Bara od brzog postali lokalni voz, koji se zaustavljao na svakoj međustanici uz put. Kruna svega je kada se ta famozna lokomotiva, koju smo čekali sat i po, pokvarila na nizbrdici nakon međustanice Bioče. A sjećamo se, nažalost, dobro šta se desilo na toj dionici puta prije nekoliko godina. Tu je kulminiralo nezadovoljstvo putnika”,  tvrdi sagovornik “Dana”.

On ističe da kondukteri nijesu znali šta se dešava, kad će krenuti, zašto su stali… Svitlica dodaje da je u vozu bilo putnika iz Nikšića kojima je posljednji voz iz Podgorice za Nikšić u 21.15 časova.

Napominje da su po redu vožnje u stanici u Podgorici trebalo da budu u 19.30 sati.

“Napokon, oko 23 časa, posebnim požrtvovanjem i trudom mašinovođe i saradnika, krećemo za Podgoricu, gdje stižemo nešto prije ponoći. Tu se nije pojavio niko od predstavnika Željeznice, kako bi se izvinili putnicima. Organizovali su neki kombi prevoz putnicima za Nikšić”, objašnjava on.

Iz Željezničkog prevoza sinoć uz Dana nijesu mogli da dobiju komentar vezano za žalbe putnika brzog voza.

Kašnjenje platio iz svog džepa

Svitlica dodaje da nije bilo nikakvog organizovanog prevoza kojim bi se putnici odvezli za Ulcinj, Budvu, Herceg Novi…

“Naručio sam taksi i iz svog džepa platio 25 eura do Budve”, ističe Svitlica.

Voz je, na kraju, kako ističe, u jedan sat poslije ponoći bio u Sutomoru.

(DAN)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com