Početna » NOVOSTI » Politika » DPS: Opozicija je i protiv 44 građana Herceg Novog
Herceg Novi
Herceg Novi

DPS: Opozicija je i protiv 44 građana Herceg Novog

Iz hercegnovskog DPS u današnjem saopštenju navode da su  nakon jučerašnje sjednice SO Herceg Novi “saznali da je opozicija i protiv 44 sugrađana koja rade u prosvjeti, zdravstvu, policiji i pravosuđu, a čije se porodice godinama nadaju rješenju stambenog pitanja. Kako drugačije objasniti ponašanje opozicionih odbornika koji su juče poništili sopstvenu odluku donijetu prije samo pet mjeseci?”

Podsjećaju da je “na sjednici održanoj 26.09.2016. godine Skupština opštine Herceg Novi donijela Odluku o učešću u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika. Ovom Odlukom Opština se obavezala da će učestvovati u rješavanju stambenih pitanja po povlašćenim uslovima za 44 državna službenika i namještenika. Iznos od 205.238 eura Opština Herceg Novi treba da obezbjediti kreditnim aranžmanom sa poslovnom bankom. CKB je dostavila indikativnu ponudu i tražila izjašnjenje. Zahtjevom da se u što kraćem roku krene u realizaciju obratila se i stambena zadruga “Solidarno”. DPS je ponudila materijal odbornicima da se na sjednici zakazanoj po hitnom postupku izjasne o predloženoj Odluci. Međutim, ljutnja i mržnja opozicionih odbornika juče je bila jača od razuma, želje za napretkom i rješenjem jednog od najvažnijih životnih pitanja za 44 porodice”.

“Politikantsvo, opstrukcija i želja da se samo dođe do vlasti predstavljaju ideje vodilje u ponašanju opozicionih odbornika. Ovo je samo jedan od niza neodgovornih poteza još neodgovornijih odbornika, koji svojim konkretnim potezima pokazuju koliko su posvećeni građanima Hereg Novog i boljitku grada. Demokratska partija socijalista će nastaviti borbu da 44 porodice iz četiri veoma važne oblasti prosvete, zdravstva, policije i pravosuđa u što kraćem roku dobiju krov nad glavom. Takođe, Demokratska partija socijalista će nastaviti da se zalaže da se brže rješavaju problemi svih građana i domaćinski vodi naš pelijepi grad”, navodi se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

(Vijesti)

Check Also

EKSPLOZIJA U KASARNI: Povrijeđena tri dječaka

Tri četrnaestogodišnja dječaka iz Herceg Novog povrijeđena su u eksploziji koja se tokom vikenda dogodila ...

PAS NAPADAO PROLAZNIKE: Ujeo jednu staricu

U Herceg Novom, u naselju Savina danas je rasan pas bez ogrlice napao staricu i ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *