Pretekli interventnu pa dobili batine - Volim Podgoricu

Pretekli interventnu pa dobili batine

Nik­šća­nin Du­šan Den­dić (18) i Ž. R. (16) op­tu­ži­li su pri­pad­ni­ke po­li­ci­je da su ih tu­kli bez ika­kvog po­vo­da. Oni tvr­de da je mo­tiv na­pa­da na njih bio taj što su na pu­tu od Da­ni­lov­gra­da pre­ma Nik­ši­ću pre­te­kli vo­zi­lo u ko­jem su bi­li pri­pad­ni­ci In­ter­vent­ne je­di­ni­ce Her­ceg No­vi.
Pre­ma nji­ho­vim tvrd­nja­ma, po­li­caj­ci iz Her­ceg No­vog su oba­vi­je­sti­li o to­me nik­šić­ku po­li­ci­ju, ko­ja ih je za­u­sta­vi­la. Sa­o­bra­ćaj­ci su ih za­dr­ža­li dok ni­je do­šao in­ter­vent­ni vod ko­ji su pre­te­kli us­put. Ta­da su ih, ka­ko tvr­de, uda­ra­li, vu­kli i ču­pa­li za uši.
Pošto su se, kako Dendić tvrdi, oba policijska vozila kretala veoma sporo, on ih je svojim vozilom pretekao na mjestu gdje je to bilo dozvoljeno. Međutim, na ulazu u Nikšić, kod tunela Budoš, zaustavila ih je saobraćajna policija nikšićkog Centra bezbjednosti.
Čim smo se zaustavili na znak policije, odmah iza nas stalo je vozilo hercegnovske interventne. Ti policajci su izašli i počeli da nas silom izvlače iz našeg vozila. Onda su nas tukli rukama i nogama po leđima, ramenima, butinama. Prestali su kad je moj drug povikao da ima šesnaest i po godina, ali su nikšićkim saobraćajcima rekli da nam napišu prijavu zato što smo ih pretekli na putu i da nas puste, što su ovi i uradili, ispričao je sinoć Dendić dodajući da je podnijeti prijavu protiv policajaca zbog fizičkog maltretiranja.
Zbog za­do­bi­je­nih po­vre­da, Ž.R. i Den­di­ću je si­noć u nik­šić­koj bol­ni­ci uka­zi­va­na lje­kar­ska po­moć.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com