Početna » NOVOSTI » Društvo » Žarko je Crnoj Gori donio tutulu svjetske velesile u NEVJEROVATNOJ disciplini!

Žarko je Crnoj Gori donio tutulu svjetske velesile u NEVJEROVATNOJ disciplini!

Vjerovatno niste zali da je Crna Gora svjetska velesila zahvaljući njenom državaljaninu Žarku Jankoviću i to u jednoj nevjerovatnoj disciplini!

Crnogorski ginisov rekorder Žarko Janković braniće svoj rekord 25. marta u Visokom (Bosna i Hercegovina) gdje se održava “Veče Ginisovih Rekordera”.

Žarko je, inače, jedini crnogorski ginisov rekoder i imaće nimalo lak zadatak a to je da odbrani svoj rekord kojije postavio 18.09.2016 godine skinuvši sa trona Amerikanca Kevina Berquista.

U Visokom Janković će u direktnom duelu sa borcem i velikim majstorom borilačkih vještina iz Austrije Adom Dulasom pokusati odbraniti rekord.

Kako objašnjava Žarko za portal Volim Podgoricu pdbrana rekorda biće po sledećim pravilima: Jankovic i Dulas ispred sebe imaće 80 siporeks plata nasloženih u deset redova po osam komada, jedno živo jaje koje drže u šaci prilikom razbijanja plata, a za razbijanje imaće samo jedan minut,

Istog trenutka na znak sudija krenuće sa startne linije, Pobjednik duela je onaj koji polomi za jedan minut više plata a da pritom živo jaje koje drži u ruci ostane zdravo!

– Nadam se dobrom ishodu u duelu protiv mnogo dobrog borca i prije svega dobrog čovjeka Ada Dulasa koji dolazi iz Austrije, Bice dosta teško ali daću sve od sebe i trebaće puno sportske sreće i naravno neka bolji pobijedi, kaže Žarko pred ovaj duel.

Ukoliko Žarko odbrani titulu, Crna Gora ostaje svjetska velesila u razbijanju plata od siporeksa sa živim jajetom u ruci!

Check Also

Beranac ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Takmičar Sambo kluba Berane Žarko Janković ušao je u Ginisovu knjigu rekorda u disciplini tamišivari! ...

Pas oborio Ginisov rekord! (VIDEO)

Da probuši njih 100 bilo joj je dovoljno 39,08 sekundi. Ova ženka Džeka Rasela iz ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *