Latinović želi bazen i petu zvjezdicu za hotel - Volim Podgoricu

Latinović želi bazen i petu zvjezdicu za hotel

Opšina Budva oglasila se nenadležnom i zahtjev za gradnju bazena u kompleksu TQ Plaza preusmjerila Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT).

Kompanija “Tradeunique“ biznismena Mirka Latinovića zatražila je da gradi  bazen  u hotelu “Plaza” koji je ljetos otvorila u jednoj od lamela kompleksa.

Izgradnjom bazena, stekli bi se uslovi da hotel dobije i petu zvjezdicu, a “svima je u interesu da Budva u centru ima jedan ovakav hotel koji bi doprinio turističkoj ponudi samog grada i Crne Gore“, piše u zahtjevu.

“Obraćamo se za zahtjevom da nam izadate urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju dijela bloka A. Potrebno nam je da izvršimo rekonstrukciju postojeće lanterne… Umjesto nje bi postavili metalne nosače, koje bi adekvatno zatvorili i na tom mjestu napravili  bazen  dubine 80 centimetara“, piše u zahtjevu dostavljenom Opštini Budva.

Novoimenovani sekretar za urbanizam Stevo Davidović zahtjev je prolijedio MORT-u, pozvavši se na zakon jer je riječ o hotelu koji ima više od 1.000 metara kvadratnih.

Gradnja poslovno-stambenog kompleksa TQ Plaza, zajednički projekat Opštine i firme “Tradeunique”, jedna je od najvećih malverzacija u Crnoj Gori koju je dokazalo Specijalno državno tužilaštvo.

Budvanska kriminalna grupa, na čelu sa Svetozarom Marovićem, priznala je da je gradnjom devetoetažnog kompleksa u samom srcu Budve, Opštini pričinjena šteta od 19,5 miliona eura.

Nakon priznanja krivice glavnih aktera milionske prevare, Opštini je vraćeno 8.129 kvadrata poslovno-stambenog prostora, kompletna Lamela C, te desetak stanova i poslovnoh prostora u lameli B i šoping centru. Sudski vještaci su procijenili da je protivvrijednost načinjene štete jednaka vraćenim nekretninama.

Nova gradska uprava na čelu sa Draganom Krapovićem nezadovoljna je sporazumom.

Tvrde da je time Opštini učinjena nova šteta, jer je kompletna lamela C nezavršena, pa je potrebno nekoliko miliona eura kako bi ona mogla biti useljena.

Najavili su da će tražiti da Latinović, koji je bio svjedok saradnik, lamelu C preda po sistemu “ključ u ruke”.

U lameli C stanove je navodno trebalo da dobiju članovi budvanske kriminalne grupe.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com