Početna » NOVOSTI » Društvo » PODGORICA: 15 godina ROBIJE za UBISTVO supruge
Ilustracija

PODGORICA: 15 godina ROBIJE za UBISTVO supruge

Nazim Ljiković iz Bara juče je u Višem sudu u Podgorici osuđen na 15 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva supruge Veljdete (26), pišu Dnevne novine.

Odluku o kazni sudija Vladimir Novović javno je izrekao, ali je potom, tokom čitanja obrazloženja presude, isključio javnost.

Javnost je bila isključena i tokom cijelog toka postupka radi zaštite interesa i morala porodice okrivljenog i oštećene.

Prema navodima optužnice po kojoj se sudilo, Ljiković je 12. marta 2015. godine oko 21.35 časova u Ostrosu kod Bara, ubio suprugu Veljdetu Ljiković (26), koja je bila trudna. Osim za krivično djelo “teško ubistvo”, optužen je i za nedozvoljeno držanje oružja.

U prvostepenoj presudi se navodi da je Ljiković s umišljajem ubio suprugu 12. marta 2015. godine oko 21.35 časova na lokalnom putu. U trenutku kada je ona uzela telefon da pozove brata jer je odbio da viđa djecu, okrivljeni je u njenom pravcu ispalio osam hitaca, od kojih je sa pet pogodio. Tom prilikom je, kako se navodi, bio svjestan da ubija nju i njen plod jer je bila u petom mjesecu trudnoće

Check Also

ZLOČIN U PLAVU: Otišao sam da pljačkam, nisam ubijao

Jedan od osumnjičenih za ubistvo Gordane Dašić (84), Bjelopoljac Aleksandar Konatar (35) priznao je “Vijestima” ...

Tri godine za ubistvo rođaka

Ape­la­ci­o­ni sud po­tvr­dio je tro­go­di­šnju za­tvor­sku ka­znu Nik­ši­ća­ni­nu Le­ki M. Ko­ra­ću (58) za kri­vič­no dje­lo ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *