KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG DIVLJE GRADNJE - Volim Podgoricu

KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG DIVLJE GRADNJE

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su u dvije odvojene aktivnosti u Baru i Budvi podnijeli krivične prijave protiv dva lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela građenje objekta bez građevinske dozvole – saopšteno je iz Uprave policije.

”Naime, službenici ovog Odsjeka su, 22.03.2017 godine podnijeli krivičnu prijavu protiv S.Đ. (41) iz Bara zbog osnovane sumnje da je izgradio objekte bez prethodno pribavljene građevinske dozvole. Kako se sumnja, on je ovo krivično djelo izvršio na način što je u naselju Kunje u Baru, bez prethodno pribavljene građevinske dozvole sagradio ukupno 27 objekata, i to 17 objekata spratnosti prizemlje u osnovi površine 46m2, devet objekata spratnosti prizemlje koji u osnovi imaju površinu od 30m2 i objekat spratnosti prizemlje, dva sprata i mansadra u osnovi površine 200m2. On je ove objekte, kako se sumnja, sagradio u toku 2016. i 2017 godine”, navodi se u saopštenju UP.

Kako dodaju, o događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i tom tužiocu je protiv ovog lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo.

”Nadalje, službenici Odjeska za suzbijanje privrednog kriminalteta su dan kasnije, tačnije 23.03.2017. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv B.P. (45) iz Cetinja zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole. On je kako se sumnja, ovo krivično djelo izvršio na način što je kao investitor u izgradnji objekta na teritoriji Opštine Budva, gradio objekat bez prethodno pribavljene građevinske dozvole. Objekat je izgrađen u grubim građevinskim radovima spratnosti prizemlje i tri sprata u osnovi površine 130m2”, dodaje se u saopštenju.

Kako iz UP ističu, o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru i tom tužiocu je protiv ovog lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com